Τρεις ημέρες χαμένοι σε δάσος με τα μαγιό – Έτρωγαν φλοιούς δέντρων και μυρμήγκια για να επιβιώσουν

Μια ανέμελη βόλτα με σαμπρέλες σε ποτάμι εξελίχθηκε σε εφιάλτη για δύο γυναίκες και ένα 9χρονο αγόρι – Οι σαμπρέλες τρύπησαν, χάθηκαν μέσα στην άγρια βλάστηση και 72 ώρες αργότερα οι διασώστες άκουσαν τις κραυγές τους

Ξεκίνησαν για μια καλοκαιρινή βόλτα στο ποτάμι φορώντας τα μαγιό τους. Τρεις ημέρες αργότερα βρίσκονταν ακόμη εκεί έξω, εξαντλημένοι, γεμάτοι κοψίματα και τσιμπήματα, έχοντας επιβιώσει πίνοντας νερό από το ποτάμι και τρώγοντας ό,τι μπορούσαν να βρουν γύρω τους. Ανάμεσά τους ένα αγόρι μόλις 9 ετών.

Η περιπέτεια της 28χρονης Jazmin Hock, της 28χρονης Sarah Vida και του 9χρονου Kayden Kovalcik στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ μοιάζει με ιστορία κινηματογραφικής επιβίωσης.

Και όλα ξεκίνησαν από κάτι τόσο απλό όσο μια βόλτα με φουσκωτές σαμπρέλες στον ποταμό Muskegon.

Οι σαμπρέλες τρύπησαν πάνω σε κορμούς

Οι τρεις είχαν μπει στον ποταμό την Τρίτη 4 Αυγούστου. Στη διαδρομή άρχισαν να συναντούν κορμούς και συσσωρευμένα ξύλα. Χτυπούσαν επανειλημμένα πάνω τους, μέχρι που σε ένα από αυτά τα εμπόδια συνέβη αυτό που θα άλλαζε ολόκληρη την εκδρομή τους: Οι φουσκωτές σαμπρέλες καταστράφηκαν. «Η τελευταία φορά που πέσαμε πάνω τους τα τρύπησε όλα», εξήγησε αργότερα η Hock στους διασώστες.

Χωρίς πλέον τρόπο να συνεχίσουν κανονικά τη διαδρομή τους, βγήκαν από το νερό και άρχισαν να περπατούν. Μόνο που δεν ήξεραν πού βρίσκονταν. Σύντομα συνειδητοποίησαν ότι κινούνταν σε κύκλους μέσα σε μια εξαιρετικά πυκνή και δύσβατη περιοχή.

Στο σπίτι κανείς δεν ήξερε τι είχε συμβεί

Όταν δεν επέστρεψαν και δεν ήταν δυνατό να επικοινωνήσουν μαζί τους, οι συγγενείς τους άρχισαν να ανησυχούν.

Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο μυστηριώδης όταν εντοπίστηκαν τα οχήματά τους κοντά στον ποταμό, στο Maple Island Boat Launch. Σε ένα από αυτά υπήρχε σπασμένο παράθυρο.

Κανείς δεν μπορούσε να γνωρίζει εάν οι τρεις είχαν παρασυρθεί από το ποτάμι, εάν είχαν τραυματιστεί ή εάν είχε συμβεί κάτι άλλο.

Ο πατέρας του 9χρονου Kayden περιέγραψε δημόσια την αγωνία της οικογένειας: «Δεν ξέρω αν είναι ζωντανοί. Δεν ξέρω αν απήχθησαν. Δεν ξέρω αν βρίσκονται πολύ πιο κάτω στο ποτάμι».

Άρχισε μια τεράστια επιχείρηση αναζήτησης.

72 ώρες με τα μαγιό μέσα στο δάσος

Την ίδια ώρα, οι δύο γυναίκες και το παιδί προσπαθούσαν απλώς να επιβιώσουν. Είχαν μαζί τους λίγες μπάρες πρωτεΐνης και νερό, τα οποία σύμφωνα με συγγενικό τους πρόσωπο προσπαθούσαν να κρατήσουν κυρίως για το παιδί. Όταν οι προμήθειες δεν επαρκούσαν, άρχισαν να χρησιμοποιούν ό,τι τους πρόσφερε το περιβάλλον: Έτρωγαν λουλούδια που επέπλεαν στο νερό και φλοιούς δέντρων. Ο 9χρονος Kayden έφαγε ακόμη και μυρμήγκια. Νερό αναγκάστηκαν να πιουν από τον ίδιο τον ποταμό.

Και όλα αυτά ενώ φορούσαν ουσιαστικά μόνο τα μαγιό με τα οποία είχαν ξεκινήσει την εκδρομή τους.

Προσπάθησαν να ακολουθήσουν τον ήχο των αυτοκινήτων

Κάποια στιγμή πίστεψαν ότι άκουγαν κίνηση οχημάτων από μακριά. Προσπάθησαν να ακολουθήσουν τον ήχο, ελπίζοντας ότι θα τους οδηγούσε σε κάποιον δρόμο και τελικά σε βοήθεια. Η προσπάθεια απέτυχε, και η εξάντληση γινόταν ολοένα μεγαλύτερη.

Η Jazmin και ο μικρός Kayden σταμάτησαν κάποια στιγμή για να ξεκουραστούν. Η Sarah, όμως, αποφάσισε να προσπαθήσει να προχωρήσει λίγο ακόμη.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε αργότερα συγγενής τους, η γυναίκα είπε ότι δεν είχε περάσει τόσα στη ζωή της για να πεθάνει εκεί.

Οι διασώστες ακολούθησαν ένα εγκαταλελειμμένο φουσκωτό

Οι ομάδες διάσωσης αναζητούσαν επί ημέρες τους τρεις αγνοούμενους τόσο στον ποταμό όσο και στη δύσβατη περιοχή γύρω του. Η ανακάλυψη ενός από τα φουσκωτά κοντά στην όχθη αποτέλεσε σημαντικό στοιχείο. Οι διασώστες άρχισαν να εξετάζουν προσεκτικά το έδαφος.

Πατημασιές. Σπασμένα κλαδιά. Πατημένο γρασίδι.

Σημάδια που πλέον αποκτούσαν νόημα: κάποιος είχε βγει από το ποτάμι και είχε προσπαθήσει να κινηθεί μέσα στη βλάστηση. Οι ομάδες τα ακολούθησαν.

«Κάντε θόρυβο!»

Η στιγμή του εντοπισμού τους καταγράφηκε από κάμερα σώματος διασώστη.

Οι άνδρες της ομάδας προχωρούν με δυσκολία μέσα σε βλάστηση που σε ορισμένα σημεία φτάνει πάνω από το ύψος των ματιών. Ένας αστυνομικός φωνάζει προς το δάσος ζητώντας από τους αγνοούμενους να κάνουν θόρυβο. Και τότε ακούγεται μια κραυγή παιδιού από μακριά. Οι διασώστες επιταχύνουν. Λίγο αργότερα, βλέπουν μπροστά τους τις δύο γυναίκες και τον 9χρονο.

Βρίσκονταν περίπου 11 χιλιόμετρα από το σημείο όπου είχαν αρχικά μπει στον ποταμό.

Γεμάτοι κοψίματα, λάσπη και τσιμπήματα

Η εικόνα τους αποκάλυπτε τι είχαν περάσει τις προηγούμενες 72 ώρες.

Οι διασώστες περιέγραψαν τα εκτεθειμένα σημεία του σώματός τους ως γεμάτα κοψίματα, γρατζουνιές, λάσπη και τσιμπήματα εντόμων.

Τα πόδια της Jazmin ήταν γεμάτα βαθιές κόκκινες αμυχές από την προσπάθεια να περάσει μέσα από την πυκνή βλάστηση. Οι δύο γυναίκες ήταν τόσο εξαντλημένες ώστε δεν μπορούσαν πλέον να περπατήσουν.

Οι διασώστες τις τοποθέτησαν σε ειδικά φορεία για να τις απομακρύνουν από το σημείο, ενώ ένας από αυτούς πήρε τον 9χρονο στην πλάτη του.

Και οι τρεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου αντιμετωπίστηκαν για αφυδάτωση, λοιμώξεις και δερματικούς ερεθισμούς.

Και ο 9χρονος σκεφτόταν… πίτσα και ντόνατς

Μέσα σε όλη αυτή την περιπέτεια, ο μικρός Kayden κατάφερε να εκπλήξει ακόμη και τους ανθρώπους που τον έσωσαν.

Καθώς ένας διασώστης τον μετέφερε στην πλάτη του μέσα από το δάσος, ο 9χρονος άρχισε να του περιγράφει όλα όσα ήθελε να φάει και να πιει μόλις επέστρεφε: Πίτσα, ντόνατς, παγωμένα ροφήματα και αναψυκτικά βρίσκονταν πλέον στο μυαλό του παιδιού που για τρεις ημέρες είχε επιβιώσει μέσα στην άγρια φύση.

Ο διασώστης Cameron Wright είπε αργότερα ότι, βλέποντας πόσο χαρούμενο ήταν το παιδί, δύσκολα θα πίστευε κανείς ότι είχε μόλις περάσει 72 ώρες χαμένο στο δάσος.

Για τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην επιχείρηση, το γεγονός ότι οι τρεις βρέθηκαν ζωντανοί ήταν σχεδόν απίστευτο. Ένας από τους διασώστες το περιέγραψε με μία λέξη: «Θαύμα».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το https://paidis.com/ και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

▌ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ