ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ 24 ΕΚ. € ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Ένας επιχειρηματίας διεκδικεί επάξια τον τίτλο του καλύτερου αφεντικού στον κόσμο, αφού μοίρασε στους εργαζομένους του περισσότερα από 24 εκατομμύρια ευρώ

Όταν ο γερμανικός κολοσσός  Delivery Hero εξαγόρασε την τουρκική Yemeksepeti -τη μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα delivery στη χώρα- έναντι μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Yemeksepeti, Nevzat Aydin, αποφάσισε να επιβραβεύσει με μπόνους τους 114 εργαζόμενούς του, αν και δεν ήταν υποχρεωμένος βάσει συμβολαίων.

Μετά την εξαγορά, ο Aydin παρέμεινε στην εταιρία ως διοικητικό στέλεχος και -όπως δήλωσε στην εφημερίδα Hurriet- πίεσε ο ο ίδιος προσωπικά για να δοθούν μπόνους της τάξεως των 200.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο.

“Ό,τι έχουμε επιτύχει, το έχουμε επιτύχει όλοι μαζί”, εξήγησε και δήλωσε συγκινημένος από την αντίδραση των υπαλλήλων του.

“Κάποιοι έκλαψαν, κάποιοι φώναξαν, κάποιοι έγραψαν ευχαριστήριες επιστολές. Τα συναισθήματα ήταν έντονα, διότι επηρεάζεις τις ζωές των ανθρώπων, τους δίνεις τη δυνατότητα να αγοράσουν σπίτια και αυτοκίνητα”, είπε.

“Αυτό το μπόνους θα αλλάξει τη ζωή πολλών από εμάς” δήλωσε ένας εργαζόμενος στο CNN.

Δεν είναι η πρώτη φορά, βεβαίως,  που μια εταιρία μοιράζεται μέρος των κερδών της με τους εργαζόμενους. Ωστόσο τέτοια μπόνους που ξεπερνούν αυτά της Wall Street, είναι εξαιρετικά σπάνια, σημειώνει ο Independent.

news247.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ