ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ ΕΡΧΕΤΑΙ…

Χαράς ευαγγέλια για τους λάτρεις του Διαστήματος και τους οπαδούς της επιστημονικής φαντασίας: ο διαστημικός ανελκυστήρας βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή του.

Καναδική εταιρεία πήρε πρόσφατα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα διαστημικό ανελκυστήρα που θα φθάνει περίπου 20 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης.

Οι ανελκυστήρες διαστήματος πιστεύεται ότι θα είναι μια φθηνότερη εναλλακτική λύση σε σχέση με τις εκτοξεύσεις πυραύλων, ειδικά όταν πρόκειται για αποστολή βαριών αντικειμένων ή ανθρώπων στο διάστημα.

Σύμφωνα με τη Thoth Technology Inc., την εταιρεία που πήρε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ο ανελκυστήρας θα είναι 30% φθηνότερος από ό, τι τα καύσιμα που απαιτούνται για τους συμβατικούς πυραύλους. Επίσης, το σύστημα θα είναι πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμο, μειώνοντας περαιτέρω το κόστος.

«Οι αστροναύτες θα φτάνουν στα 20 χιλιόμετρα από τον ηλεκτρικό ανελκυστήρα,» είπε ο εφευρέτης του Brendan Quine σε δήλωση. “Από την κορυφή του ανελκυστήρα, τα διαστημικά αεροπλάνα θα βγαίνουν σε τροχιά, επιστρέφοντας στην κορυφή για ανεφοδιασμό σε καύσιμα.”

“Η προσγείωση μέσα σε φορτηγίδα στη θάλασσα είναι εντυπωσιακή,” είπε ο Roberts, “αλλά η προσγείωση στα 20 χιλιόμετρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας θα κάνει τις διαστημικές πτήσεις να μοιάζουν περισσότερο με πτήσεις επιβατικού αεροσκάφους.”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ