ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ  ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας αγώνα και αλληλεγγύης στους μετανάστες

Τις τελευταίες μέρες η ΠΑΕ ΑΕΛ, με πρωτοβουλία της ιδιοκτησίας, αποφάσισε να τυπώσει στις μπλούζες της ομάδας «Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας» σηκώνοντας ένα πλήθος ποικιλόμορφων αντιδράσεων. Το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο βρήκε ευκαιρία να αναδείξει τα φιλάνθρωπα αισθήματά του.

Από κοντά και ο  δήμαρχος Λάρισας κ. Καλογιάννης και ο γ.γ. αθλητισμού Συναδινός δεν έχασαν την ευκαιρία να στηρίξουν την πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΑΕΛ . Πώς γίνεται όμως αυτοί που στηρίζουν έμπρακτα την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο προσφυγικό, την εφαρμογή της επαίσχυντης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα γκέτο, την πολεμική πολιτική ΝΑΤΟ-ΕΕ που δολοφονεί στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της Ευρώπης, να «υπερασπίζονται» τα  θύματα αυτής της πολιτικής ; Ειρωνεία ή συνειδητή πολιτική απενοχοποίησης των υπευθύνων;

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα κοινωνικό πρόβλημα όπως το προσφυγικό χρησιμοποιείται σαν βιτρίνα  για τις κερδοσκοπικές μεθοδεύσεις μιας επιχείρησης όπως εξάλλου είναι και η ομάδα της Λάρισας. Έτσι, πριν βιαστούμε να κρίνουμε με συμπάθεια αυτή την κίνηση, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πίσω από την ιδιοκτησία βρίσκεται το όνομα του Αλέξη Κούγια. Ένα όνομα που έχει βρεθεί συνειδητά στις αίθουσες δικαστηρίων υπερασπιζόμενος, μεταξύ άλλων, τον Ν. Βαγγελάτο ,φραουλοπαραγωγού και εργοδότη των εργατών που πυροβολήθηκαν με καραμπίνα επειδή ζήτησαν τα μεροκάματα τους στην Μανωλάδα, τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τον Στάθη Μπούκουρα, πρώην βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ξεφτιλίζοντας κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος.

Η φαινομενική ασυνέχεια μεταξύ των «επώνυμων» πελατών και των τελευταίων  πρωτοβουλιών του Αλέξη Κούγια, μόνο σε αμηχανία δεν πρέπει να μας φέρνει, καθώς οι συνισταμένες δυνάμεις που κρατάνε εν ζωή τον Κούγια και τους ομοίους του, είναι το Κέρδος και η Εξουσία. Έτσι ως άλλη ΜΚΟ, η ιδιοκτησία της Λαρισινής ομάδας προσπαθεί να βγάλει κέρδος από το δράμα των προσφύγων. Μάλλον ο πρόεδρος δεν ήξερε τότε, το δράμα τον μεταναστών στην Μανωλάδα ή τις δολοφονίες ανθρώπων από την Χρυσή Αυγή.

Καμία λαϊκίστικη πρωτοβουλία δεν πρέπει να μένει αναπάντητη, χωρίς να στηλιτεύεται από τις φωνές των καταπιεσμένων. Οι εξουσιαστές αυτού του κόσμου θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ρητορικές φιλανθρωπίας προσπαθώντας να μας πείσουν ότι είναι με το μέρος των ανέργων και τον κατατρεγμένων, αλλά είναι συνειδητά με το Κεφάλαιο το οποίο είναι το μόνο που δεν γνωρίζει σύνορα και κερδοφορεί στις πλάτες της σύγχρονης εργατικής τάξης. Τα προσφυγόπουλα κι όλα τα «αόρατα» παιδιά  χωρίς δικαιώματα, είναι παιδιά της  κοινωνίας που αντιστέκεται και πράττει συλλογικά, τα αγκαλιάζει με ανιδιοτέλεια και αλληλεγγύη γιατί βάζει την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια πάνω από τα κέρδη. Το yes politica νοηματοδοτείται μέσα από τις αυτοργανωμένες ομάδες ανά την Ελλάδα και όχι από τις ΠΑΕ ιδιοκτητών που υπερασπίζονται δολοφονίες μεταναστών και μαθητών.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ