Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Συνάδελφοι Συνταξιούχοι .
Για έβδομη χρονιά  συνεχίζεται η λιτότητα, η φοροληστεία , η εκποίηση του Δημόσιου πλούτου της χώρας και η μετατροπή της σε οικονομικό  προτεκτοράτο.

Υπερφορολόγηση , ανεργία , <μαύρη > εργασία , ιδιωτικοποιήσεις ,  παράδοση των < κόκκινων > δανείων στα funds,  κατασχέσεις σπιτιών και η  αντιαγροτική  πολιτική  που  οδηγεί  στο  ξεκλήρισμα  της  μικρομεσαίας  αγροτιάς, αποτελούν την πολιτική  μιας  κυβέρνησης ,  υποταγμένης στους δανειστές , στην Ευρωπαϊκή  Ένωση και στο Κεφάλαιο . Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών , πέρα από τους κυβερνητικούς ελιγμούς για το πώς θα περάσουν στο λαό τα νέα επώδυνα μέτρα, τα οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα υπογράψει , υπογραμμίζουν το πιο βασικό .  Όσο μένουμε πιασμένοι στο δόκανο της < χρεομηχανής > της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. δεν υπάρχει διέξοδος και είμαστε καταδικασμένοι μέχρι το 2060 τουλάχιστον. Δεν έχουμε αυταπάτες . Το κίνημα βρίσκεται σε υποχώρηση  τόσο στη χώρα μας όσο και παγκόσμια . Η υποταγή των συνδικαλιστικών ηγεσιών Γ.Σ.Ε.Ε, και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις Κυβερνητικές επιλογές, η απουσία σθεναρής αντίστασης απέναντι στα μνημόνια, η ανοχή ή και υποστήριξη όλων δυστυχώς  των  κυβερνητικών  αποφάσεων  για  περικοπές, από τα  Δ.Σ. των Ταμείων μας και  από όλους σχεδόν τους εκπροσώπους της Α.Δ.Ε.Δ.Υ και της Π.Ο.Π.Σ. επιδείνωσαν την κατάστασή μας . Επίσης το  «τζογάρισμα» των  χρημάτων  μας  στο  χρηματιστήριο, τα δομημένα ομόλογα, το PSI  και άλλες αποφάσεις που επιβάρυναν τα ταμεία μας , έγιναν δυστυχώς με την ψήφο ή την ανοχή των εκπροσώπων μας .Τα μνημόνια που επέβαλαν στη χώρα μας η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. με τη σύμπραξη όλων των Κυβερνήσεων  ( Π.Α.Σ.Ο.Κ. – Ν. Δ. με Π.Α.Σ.Ο.Κ. – ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ ) έχουν κονιορτοποιήσει εργασιακά δικαιώματα, συντάξεις , δημόσια υγεία και παιδεία, κοινωνικές δομές. Η σημερινή Κυβέρνηση με το 30 μνημόνιο – που ας μην το ξεχνάμε -ψήφισαν από κοινού όλοι οι πρόθυμοι (Ν. Δ. -Π.Α.Σ.Ο.Κ. – ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ –ΠΟΤΑΜΙ – ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ) βάζει την ταφόπλακα στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και καρατομεί τις συντάξεις μας. Αντιλαμβανόμαστε,  μέσα  από  την  απογοήτευση που  σπέρνει η μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζεται  ότι όλες οι εκδοχές αστικής διαχείρισης της κρίσης απέτυχαν. Όμως δεν  αρκεί  μόνο η δυσφορία και ο προβληματισμός απέναντι στο Ευρώ και την Ε.Ε. Αυτή η κατάσταση μόνο με ένα ενωμένο κίνημα εργαζομένων , συνταξιούχων , ανέργων , ταξικά προσανατολισμένο στην υπεράσπιση των  συμφερόντων  του μπορεί να  ανατραπεί.

Η σύγκρουση με το σύνολο της πολιτικής αυτής και με τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι αναπότρεπτη και χωρίς να υπάρχει αυτός ο ξεκάθαρος στόχος , το Λαϊκό  κίνημα δεν μπορεί να νικήσει . Είναι αυτονόητο ότι θα επιδιώξουμε να αγωνιζόμαστε ως  συνταξιούχοι για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας  :

  • Ανάκτηση των απωλειών ( σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ ) και εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους εργαζόμενους , συνταξιούχους , ανέργους.
  • Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με κατάργηση των ελαστικών  σχέσεων απασχόλησης.
  • Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις με  το  πρόσχημα των προσωπικών διαφορών ή άλλων  διασπαστικών μεθοδεύσεων.
  • Εφαρμογή ενός καθολικού αναδιανεμητικού συστήματος ασφάλισης με ταυτόχρονη κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων που επιβλήθηκαν τα χρόνια των μνημονίων.
  • Άμεση επιστροφή της 13ης  και 14ης σύνταξης και χωρίς περιορισμούς.
  • Αποκατάσταση του εφάπαξ στα επίπεδα του 2010 και απόδοση των διαφορών που περικόπηκαν. Κατάργηση της ρουσφετολογικής διάταξης με την  οποία  παραχωρούνται κατ εξαίρεση εφάπαξ.
  • Υγειονομική περίθαλψη και φάρμακα χωρίς καμία συμμετοχή των συνταξιούχων , εργαζομένων , ανέργων .
  • Αφορολόγητο στο όριο των 12000 Ευρώ .
  • Καμιά περικοπή και αποκατάσταση των συντάξεων και των μερισμάτων χηρείας και αναπήρων .
  • Διατήρηση και αξιοποίηση  της ακίνητης περιουσίας των ταμείων μας χωρίς  υπαγωγή σε ταμεία  ξεπουλήματος  τύπου ΤΑΙΠΕΔ.

Εκφράζουμε την αγωνία μας για το μέλλον και τον προσανατολισμό της ΠΟΠΣ και του κινήματος γενικότερα. Θέλουμε την ενεργή συμμετοχή των συναδέλφων μας και τον συντονισμό μας με όλες τις συνταξιουχικές και εργατικές οργανώσεις για να αντιταχθούμε και να ανατρέψουμε την αντεργατική  πολιτική Κυβέρνησης – Ε. Ε. – Δ.Ν.Τ. – Κεφαλαίου. Είμαστε αντίθετοι στους άμεσους ή έμμεσους υποστηρικτές της  αντεργατικής πολιτικής , σε όσους ακολουθούν τη λογική των < εποικοδομητικών > προτάσεων μέσα στα προδιαγεγραμμένα όρια της πολιτικής του αφανισμού μας . Χωρίς καμιά προσωπική φιλοδοξία , διδαγμένοι από λάθη του παρελθόντος , υπερβαίνοντας τα παραταξιακά φρούρια , θα μιλάμε συντροφικά και θα συνεργαζόμαστε για το κοινό μας συμφέρον ανεξάρτητα από τις κομματικές εντάξεις ή μη του καθένα .

ΛΑΡΙΣΑ  8-2-17

ΕΚΛΟΓΕΣ  ΠΕΜΠΤΗ  16-2-2017  (ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ –  ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΖΗ 44)

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Δ.Σ.

  1. Διαμάντου Νίκη  του  Δημητρίου
  2. Κακαγιάννης Νικόλαος  του  Ρίζου
  3. Κολούσιος Αστέριος  του  Κωνσταντίνου
  4. Λαχανάς Χρίστος  του  Αποστόλου
  5. Παπαθανασίου Αθανάσιος  του  Γεωργίου
  6. Τσαπραλή  Μαρία  του  Επαμεινώνδα
  7. Τσιρονίκος  Ηρακλής  του  Θεοδώρου

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Ε.Ε.

  1. Παπαναγιώτου Δημήτριος του Ηλία
  2. Χόρτης Σπυρίδων  του Ιωάννη

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ  ΓΙΑ Π.Ο.Π.Σ.

  1. Διαμάντου Νίκη του  Δημητρίου

2.Κακαγιάννης  Νικόλαος  του  Ρίζου

3.Κολούσιος   Αστέριος  του  Κωνσταντίνου

4.Λαχανάς  Χρίστος  του  Αποστόλου

5.Παπαθανασίου  Αθανάσιος  του  Γεωργίου

6.Παπαναγιώτου Δημήτριος του Ηλία

7.Τσαπραλή  Μαρία  του  Επαμεινώνδα

8.Τσιρονίκος  Ηρακλής  του  Θεοδώρου

9.Χόρτης  Σπυρίδων  του Ιωάννη

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ