Image Not Found

ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΑΜΠΕΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Δεν κρύβουν την οργή τους για την απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να ενισχύσει μόνο τα οινοποιήσιμα σταφύλια οι αμπελοκαλλιεργητές επιτραπέζιων σταφυλιών στην περιοχή του Αμπελώνα που μιλούν για μια τεράστια αδικία, αφού όπως υποστηρίζουν η παραγωγή τους έμεινε στο αμπέλι και τα φετινά τους έσοδα από την καλλιέργεια ήταν μηδαμινά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του paidis.com ομάδα αμπελοκαλλιεργητών από την περιοχή του Αμπελώνα, συναντήθηκε πριν από 2 μέρες με στόχο να εκτιμήσει την κατάσταση και να εξετάσει τις επόμενες κινήσεις με στόχο την άσκηση πιέσεων στην κυβέρνηση ώστε να αρθεί η αδικία σε βάρος τους.

Οπως ανέφεραν μετά τη συνάντηση παραγωγοί της περιοχής θα πρέπει άμεσα ο δήμαρχος Τυρνάβου, αντί να πανηγυρίζει για τις ενισχύσεις που δίνονται να ασκήσει πιέσεις στην ηγεσία του υπουργείου ώστε να ξαναδεί το θέμα και να βρει τρόπους να ενισχυθούν και τα επιτραπέζια σταφύλια.

Παράλληλα καλούν τους βουλευτές της ΝΔ στο νομό που συμμετείχαν στη σύσκεψη με τον υπουργό να δουν ξεκάθαρα το πρόβλημα των καλλιεργητών επιτραπέζιων ποικιλιών και να διεκδικήσουν ενισχύσεις για τους αγρότες που βρίσκονται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.

Πάντως όπως φάνηκε στη συνάντηση των καλλιεργητών δεν αποκλείεται να δούμε νέο κύκλο κινητοποιήσεων άμεσα.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το https://paidis.com/ και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

Τα πιο δημοφιλή Σήμερα

Τελευταία Νέα