Image Not Found

ΓΕΝΝΑΙΑ  ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Δήλωση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παπαδόπουλου

Με βάση την Υπουργική Απόφαση ΦΕΚ 1547/05-05-2017 δίνεται η δυνατότητα στους γεωργούς αλλά και στους κτηνοτρόφους να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά και με το σύστημα του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού να καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος τους κόστους του ρεύματος

που χρησιμοποιούν για τις ανάγκες της εκμετάλλευσής τους.

Τον Ιούνιο προβλέπεται να γίνει η προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης, στα οποία προβλέπεται επιδότηση από 40-75% για τα Φωτοβολταϊκά που θα εγκαταστήσουν οι γεωργοκτηνοτρόφοι για τις ανάγκες των εκμεταλλεύσεών τους.

Με αυτό τον τρόπο από την πλευρά της η Κυβέρνηση ικανοποίησε πλήρως ένα πάγιο αίτημα των αγροτών εδώ και πολλά χρόνια, αυτό της μείωσης κόστους του ρεύματος που χρησιμοποιούν για τις ανάγκες των εκμεταλλεύσεών τους.

Για αυτό καλώ τους γεωργοκτηνοτρόφους του Νομού μας να δραστηριοποιηθούν άμεσα για να ολοκληρώσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τον ΔΕΔΔΗΕ, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να υποβάλλουν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στην επικείμενη προκήρυξη των σχεδίων βελτίωσης.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το https://paidis.com/ και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

Τα πιο δημοφιλή Σήμερα

Τελευταία Νέα