ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

δωρεάν σπιρομετρήσεις σε καπνιστές από ιατρική μονάδα της Πνευμονολογικής κλινικής και ημερίδα το απόγευμα στο αμφιθέατρο της πρώην κλινικής Κατσίγρα με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών.
Στη συμμαχία κατά του καπνίσματος συνεργάζονται το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας και η Πνευμονολογική Κλινική του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Εταιρεία Δημόσιας Υγείας και Περιβαλλοντικής Υγιεινής και οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας. Όπως τόνισε ο καθηγητής του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου σκοπός της τριήμερης εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης απέναντι στο κάπνισμα και η καταγραφή της κοινωνικής τάσης απέναντι στο φαινόμενο.

Ο εκπρόσωπος της «ΕΔΥΠΥ» Αλέξανδρος Βόντας αναφέρθηκε στην ευαισθητοποίηση της Εταιρείας στην προστασία της δημόσιας υγείας και στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ και περιλαμβάνει ομιλίες των πανεπιστημιακών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ.κ. Κ. Γουργουλιάνη, Χ. Χατζηχριστοδούλου, Γ. Ραχιώτης και Χ. Χατζόγλου, του αναπλ. καθηγητή της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard κ. Π. Μπεχράκη και του δημοσιογράφου και εθελοντή των Ενεργών Πολιτών Λάρισας Γ. Τράντα.
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το https://paidis.com/ και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

























