Βολές Σάπκα κατά δημοτικής αρχής για Μεσογειακούς

Για σωρεία παραλείψεων και δυσλειτουργιών κατηγορεί τη δημοτική αρχή της Λάρισας, η παράταξη Σάπκα, με αφορμή την επίσκεψη των στελεχών της ΔΕΜΑ και της ΟΕΜΑ, ενόψει της διοργάνωσης των Μεσογειακών αγώνων του 2013.

«Η πρόσφατη επίσκεψη στελεχών της ΔΕΜΑ και ΟΕΜΑ επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά τις επί σειρά ετών επισημάνσεις μας για σοβαρές καθυστερήσεις στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος, καθώς και την εμφανή αδυναμία της παρούσας δημοτικής αρχής της πόλης της Λάρισας να παίξει ενεργό ρόλο στην αξιοποίηση μιας τόσο μεγάλης και φιλόδοξης ευκαιρίας, προς όφελος της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Τρία χρόνια πριν τη διεξαγωγή του σημαντικότερου αθλητικού γεγονότος που έχει ποτέ φιλοξενήσει η θεσσαλική γη, γεγονός που τοποθετεί τη Λάρισα και το Βόλο στο επίκεντρο στρέφοντας πάνω τους το ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων από την Ελλάδα και τις χώρες που συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή, και οι πολίτες της Λάρισας εξακολουθούν να περιμένουν το «πράσινο φως», για να εμπλακούν δυναμικά σε αυτό.

Ως απάντηση στον προβληματισμό και την θετική τους διάθεση η παρούσα δημοτική αρχή περιορίζεται σε τυπικές παρουσιάσεις και ανούσιες εκδηλώσεις εντυπωσιασμού, στοχεύοντας στο θεαθήναι και χάνοντας – για μια ακόμη φορά – την ουσία.

Η ίδια στείρα στάση παρατηρείται και στην εξέλιξη των αθλητικών έργων, που μολονότι θα έπρεπε να βρίσκονται πλέον αρκετά κοντά στο στάδιο της ολοκλήρωσης μοιάζουν να έχουν εγκαταλειφθεί ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, να βρίσκονται στο σημείο μηδέν. Το μόνο όφελος στο οποίο μπορεί να ελπίζει πλέον η πόλη είναι η επιδιόρθωση των για πολλά χρόνια παραμελημένων εγκαταστάσεων, των οποίων τη διαχείριση δεν έχει διεκδικήσει ως όφειλε η δημοτική αρχή με αποτέλεσμα να βρίσκονται ακόμα στην ευθύνη και δικαιοδοσία της Γ.Γ.Α.

Αν στην εξίσωση αυτή προστεθεί ως παράγοντας η απαρχαιωμένη, και σε πολλά σημεία εγκαταλελειμμένη, εικόνα των σημείων πρόσβασης στις αθλητικές υποδομές (Π.Ε.Ο., οδός Καρδίτσης), τότε θεωρείται δικαιολογημένη η καχυποψία και αμφισβήτηση εκ μέρους της παράταξής μας και της πόλης, τόσο για τους μέχρι τώρα χειρισμούς της δημοτικής αρχής όσο και για την ικανότητά της να διαχειριστεί μια τόσο μεγάλη και σημαντική διοργάνωση.

Η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Πόλις» και ο επικεφαλής της, Γ. Σάπκας, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες και τους μέχρι τώρα αναποτελεσματικούς χειρισμούς του θέματος εξακολουθούν να πιστεύουν πως οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 θα φέρουν όφελος στην πόλη και τους πολίτες της, βελτιώνοντας τουλάχιστον την εικόνα ορισμένων παραμελημένων καταστάσεων. Ωστόσο, θεωρούμε ότι αυτή η μοναδική ευκαιρία να αλλάξει η φυσιογνωμία ολόκληρης της πόλης και να αποκτήσει μια νέα δυναμική κινδυνεύει να χαθεί, καθώς προϋπέθετε μια εξαρχής διαφορετική αντίληψη της πολιτικής

Η παράταξή μας δεν έχει εφαρμόσει ποτέ την πρακτική των κατόπιν εορτής αρνητικών κριτικών. Θεωρούμε λοιπόν απαραίτητη έστω και τώρα που βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, την άμεση ενεργοποίηση και αξιοποίηση της τεράστιας δυναμικής της πόλης. Καλούμε τη δημοτική αρχή να συνεργαστεί επιτέλους με τους πολίτες και όλους τους φορείς, αναγνωρίζοντας τις παραλείψεις και αναλαμβάνοντας ουσιαστικά τις ευθύνες της».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ