Εξανεμίζονται τα αποθεματικά της ΔΕΥΑΛ

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Λαρισαίων καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή του κ. Τζανακούλη και τις άλλες παρατάξεις των κ. Σιάπκα και Καλογιάννη στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ που ψήφισαν να διατεθούν μέρος από τα αποθεματικά της επιχείρησης ώστε να «επενδυθούν» σε αγορά γης με πρόσχημα ότι κινδυνεύουν να δεσμευτούν από την κυβέρνηση, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις του μνημονίου αλλά και τις σταθερές πολιτικές επιλογές που έχουν συναποφασισθεί στην ΕΕ.

Όπως τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης Γ. Λαμπρούλης πίσω από αυτή την ενέργεια κρύβουν τη συναίνεσή τους στην κεντρική πολιτική της κυβέρνησης, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. αλλά και των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, που θέλει την παράδοση των ΔΕΥΑ στο ιδιωτικό κεφάλαιο και γενικότερα της ιδιωτικοποίησης των υδάτινων πόρων.

Με την ενέργεια αυτή προσπαθούν ν’ αποπροσανατολίσουν τους δημότες από την ουσία της κεντρικής πολιτικής και αντί να αντιδράσουν και να αντιπαλέψουν την παράδοση της ΔΕΥΑΛ στα μονοπώλια, προσπαθούν δήθεν να περισώσουν ότι μπορούν απ’ την περιουσία της ΔΕΥΑΛ με διάφορα τεχνάσματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν πρέπει ν’ αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα. Πρέπει να παρέχεται φθηνό και ποιοτικό όπως και γενικότερα οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΛ.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση αυτή η ενέργεια δεν πρόκειται να έχει κανένα όφελος για το Λαρισαϊκό λαό, αντίθετα προετοιμάζει και νομιμοποιεί το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης που θα προσθέσει νέα βάρη στους Λαρισαίους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση μετά απ’ αυτές τις εξελίξεις εν μέσω καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, που πλήθος λαϊκών οικογενειών αδυνατεί να ικανοποιήσει στοιχειώδεις βασικές ανάγκες, απαιτούμε απ’ το Δήμο και τη ΔΕΥΑΛ να προχωρήσουν σε άμεσα μέτρα προστασίας αυτών των οικογενειών:

– Μείωση των τιμολογίων κατά 30% για ανέργους,  χαμηλοσυντα- ξιούχους, ανασφάλιστους, απολυμένους, φτωχούς αγρότες καθώς και σε όσους δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα.

– Απαγόρευση του μέτρου διακοπής της σύνδεσης για παροχές ύδρευσης σε χαμηλόμισθους, ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους.

– Διακοπής πληρωμής για διάστημα που δεν μπορούν να πληρώσουν, με σχετική ρύθμιση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ