Για το e-σχολείο μιλά η υπουργός Παιδείας

Πολλές ήταν οι ειδήσεις που έβγαλε η υπουργός Παιδείας μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία ώρα Mega”, με κυρίαρχες αυτές που αφορούν το πέρασμα του σχολείου στην ηλεκτρονική εποχή. Πρώτα απ’ όλα ανέφερε ότι όλα τα βιβλία της Ε’ και Στ’ δημοτικού, του Γυμνασίου κσι του Λυκείου βρίσκονται στο διαδίκτυο. Παράλληλα υποστήριξε ότι μέσω του διαδικτύου μπορούν οι μαθητές να κάνουν ακόμη και πειράματα Φυσικής και Χημείας.

Εκείνο πάντως που δημιουργεί νέα δεδομένα είναι το γεγονός ότι θα μπορούν από εδώ και στο εξής οι μαθητές να βρουν υποστήριξη σε μαθήματα στα οποία έχουν ανάγκη μέσω του διαδικτύου, γεγονός που όπως ανέφερε μπορεί να αντικαταστήσει την ενισχυτική διδασκαλία, η οποία έχει καταργηθεί.

Επιστρέφοντας πάντως στην πεζή πραγματικότητα, δεσμεύθηκε για τη χορήγηση επιπλέον κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών, ενώ παραδέχθηκε ότι μέχρι τώρα τα σχολεία έχουν πάρει  μόλις του 30% των χρημάτων που έπαιρναν για λειτουργικές ανάγκες.

Κατά τ’ άλλα δεσμεύθηκε για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχοθν τμήματα με περισσότερους από 25 μαθητές στα δημοτικά και 30 σε Γυμνάσια Λύκεια και γενικά υποστήριξε ότι δεν θα υπάρχει από εδώ και στο εξής συζήτηση για προβλήματα στα αυτονόητα ζητήματα της εκπαίδευσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ