Κοντά στους ηλικιωμένους ο δήμος Τυρνάβου

Την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως Παγκόσμια Ημέρα για την «Τρίτη Ηλικία» που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους και να επισημάνει, σε εμάς τους -ακόμη- νεότερους, την αναπτυξιακή δύναμη των «απομάχων» σε αρκετές περιπτώσεις, τίμησε σήμερα ο δήμος Τυρνάβου με σειρά εκδηλώσεων τόσο στο χώρο των ΚΑΠΗ όσο και στην κοινωνική δομή στήριξης αδύνατων οικονομικά ατόμων. Με αφορμή τη σημερινή μέρα ο δήμαρχος κ. Χρ. Κιτσίδης, σε δήλωσή του τόνισε ότι αποτελεί πρόκληση το θέμα της στήριξης της τρίτης ηλικίας για όλους τους φορείς, για όλες τις κοινότητες αλλά για πολιτικές και προγράμματα που μπορούν αλλά έχουν και τη θέληση να επιτρέπουν τους ηλικιωμένους να ζουν σ’ ένα περιβάλλον που ενισχύει τις δυνατότητές τους, προάγει την ανεξαρτησία τους, ενώ τους προσφέρει στήριγμα και φροντίδα καθώς γηράσκουν.

«Οι άνθρωποι, που αισθάνονται ότι η περασμένη ζωή τους άξιζε και πως δεν σπαταλήθηκε, νιώθουν εσωτερική πληρότητα, αποδέχονται το γεγονός ότι γέρασαν, και αντιδρούν θετικά. Αντιλαμβάνονται όλες αυτές τις δυνατότητες που έχουν και απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματά που έχει να τους προσφέρει αυτό το στάδιο της ζωής τους.

Και αν θέλουμε να το δούμε από την ορθή οπτική στην Τρίτη ηλικία ο άνθρωπος, έχοντας τη σοφία της ζωής, μπορεί να δει τον κόσμο με άλλα μάτια, να χαρεί και να δώσει σημασία σε απλά πράγματα που οι νέοι παραβλέπουν και που δεν έχουν ακόμη την ωριμότητα που χρειάζεται για να τα εκτιμήσουν», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από την προσφορά των ΚΑΠΗ προς τα άτομα της τρίτης ηλικίας – 1000 μέλη περίπου απολαμβάνουν υπηρεσίες και παροχές υψηλής ποιότητας, στο δήμο Τυρνάβου λειτουργεί το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι», με πολλές αρμοδιότητες πρόνοιας, όπως επιδόματα μετακινήσεις, συσσίτια, συνοδεία, διανομή των τροφίμων του «κοινωνικού παντοπωλείου» κ.λπ., στηρίζει περίπου 130 ηλικιωμένα άτομα σε ολόκληρο το δήμο. Σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του προγράμματος παίζουν οι εργαζόμενοι που με πολλή αγάπη και διάθεση προσφοράς βρίσκονται κοντά σε όσους τους έχουν ανάγκη.

Όπως ανέφερε ο κ. Κιτσίδης και οι εργαζόμενες στα ΚΑΠΗ του Δήμου, υποστηρίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προσπάθεια της Δημοτικής αρχής που δεν είναι άλλη από  την έμπρακτη προσφορά στη μεγαλύτερη γενιά.

Σήμερα το πρωί ο δήμαρχος θα βρεθεί στη δομή στήριξης οικονομικά αδυνάτων κατοίκων του δήμου και θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους και να τους διαβεβαιώσει ότι η δημοτική αρχή θα συνεχίζει να τους στηρίζει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ