Σύλληψη χάκερ που επιτέθηκε σε ιστοσελίδα υπουργείου

Επίθεση στις ιστοσελίδες δύο μελών της κυβέρνησης έκαναν άγνωστοι χάκερς. Ο ένας από αυτούς, ηλικίας 65 ετών, συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής, έπειτα από καταγγελία που έγινε από την υφυπουργό Εξωτερικών κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία έπεσε θύμα του. Ο συλληφθείς παραποίησε ομιλία της υφυπουργού για την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Ελλάδα, και πρόσθεσε υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τον τουρκικό λαό… Εν συνεχεία ανάρτησε το παραποιημένο κείμενο και πάλι στην ιστοσελίδα της υπουργού Εξωτερικών.

Σε βάρος του 65χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Η καταγγελία σε βάρος του αφορούσε παραβάσεις των διατάξεων των άρθρων 141, 363 και 370Β παρ. 1 και 4 του Π.Κ. «Διατάραξη φιλικών σχέσεων του Ελληνικού Κράτους με ξένο Κράτος». Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, εντός του οποίου, ύστερα από επιτόπια έρευνα, βρέθηκε αυτούσιο τμήμα, από το παραποιημένο δελτίο τύπου. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της έρευνα ο κατηγορούμενος, προσπάθησε να εμποδίσει τους αστυνομικούς, τους οποίους απώθησε, ενώ επιχείρησε να αλλοιώσει στοιχεία.

Την προηγούμενη εβδομάδα θύμα χάκερ έπεσε και η ιστοσελίδα του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Χάρη Καστανίδη. Αγνωστος αντικατέστησε την ελληνική σημαία που υπήρχε στην ιστοσελίδα, με μία των Σκοπίων, η οποία… «κυμάτιζε» για δύο ώρες. Η κακόβουλη ενέργεια έγινε αντιληπτή και μόλις το πρόβλημα αποκαταστάθηκε, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας του κ. Καστανίδη, αναγκάστηκαν να την αλλάξουν εξ ολοκλήρου.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ