Ρωγμές έχει αρχίσει να εμφανίζει η αρχική συμφωνία των μεταλλωρύχων να μη μιλήσουν

Το στόμα τους κλειστό είχαν υποσχεθεί να κρατήσουν οι Χιλιανοί μεταλλωρύχοι για όσα συνέβαιναν το διάστημα του εγκλωβισμού τους. Όμως τουλάχιστον ένας από αυτούς είπε ότι θα μιλήσει για το χρήμα, ενώ κάποιος άλλος είπε ότι θα μιλήσει για να διαλυθούν οι φήμες για κανιβαλισμό και ομοφυλοφιλικό σεξ. Οι 33 άντρες τις πρώτες ημέρες του εγκλωβισμού τους είχαν… υποσχεθεί ο ένας στον άλλο να μην αποκαλύψουν ποτέ λεπτομέρειες για όσα υπέφεραν το διάστημα που ήταν απελπισμένοι, πεινασμένοι και δεν είχαν καμία επαφή με τον έξω κόσμο. Επίσης υποσχέθηκαν να μοιραστούν όλα τα κέρδη που θα τους απέφερε η προσοχή από τα ΜΜΕ. Αλλά τότε, κανένας τους δεν μπορούσε να φανταστεί τη φήμη, αλλά και τα χρήματα που θα τους περίμεναν μετά τον απεγκλωβισμό, αν δέχονταν να πουν την ιστορία τους.

Ο Mario Sepulveda, που οι φίλοι του αποκαλούν “super Mario”  για την ενεργητικότητα και το χιούμορ που έχει, είπε ότι έσπασε τη σιωπή του για να διαλύσει τις φήμες για το πώς συμπεριφέρθηκαν οι άντρες που έμειναν για 69 ολόκληρες ημέρες μισό μίλι θαμμένοι κάτω από τη γη. “Θέλω ο κόσμος να μάθει τι έγινε εκεί κάτω. Μας είχε καταπιεί η κόλαση και τώρα, που ξαναγεννηθήκαμε, θεωρώ υποχρέωσή μου να πω και τι έγινε εκεί κάτω, και το μάθημα ζωής που πήραμε“.

Όσο αφορά τις φήμες ότι εκεί κάτω έζησαν στιγμές “Brokeback Mountain”, o 40χρονος μεταλλωρύχος σχολίασε: «Τίποτα τέτοιο δεν συνέβη. Ήμασταν πολύ απασχολημένοι με το πώς θα επιβιώσουμε, για να σκεφτούμε και το σεξ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ