Ετοιμοι για αγώνες οι κτηνοτρόφοι

Tην ποινικοποίηση των παράνομων ελληνοποιήσεων σε γάλα και κρέας, ώστε να προστατευτούν τα ελληνικά κτηνοτροφικά προϊόντα και ταυτόχρονα να στηριχθεί και το εισόδημά τους ζήτησαν από τον Τύρναβο οι δεκάδες κτηνοτρόφοι που συμμετείχαν σε σύσκεψη που συγκάλεσε η ομοσπονδία του κλάδου.

Στο ψήφισμά τους οι κτηνοτρόφοι  ζητούν επίσης να δοθούν όλες οι επιδοτήσεις που δεν εισπράχθηκαν λόγω λαθών  και οφείλονται σε λάθη υπηρεσιών.

Ζητούν επίσης να δοθεί άμεσα με ταμιακή διευκόλυνση η εξισωτική του 2010, η επιδοτήσεις και η επιστροφή Ε.Φ.Κ πετρελαίου να υπολογίζεται επί των τιμολογίων σε ποσοστό 4% και όχι με τον αριθμό των ζώων.

Τέλος αφού ζητούν να δημιουργηθεί ΤΕΜΠΕ  ειδικά για την αγορά ζωοτροφών, υποστηρίζουν ότι πρέπει να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του ΕΛΓΑ και ζητούν άμεσα να προχωρήσει σε  διαβούλευση για ένα άλλο νομοσχέδιο πιο δίκαιο.

Πάντως εκείνο που φάνηκε και στη σύσκεψη της Κυριακής που έγινε παρουσία των βουλευτών κ.κ. Β. Εξαρχου Χρ. Ζώη, Αντ. Σκυλλάκου και Αστ. Ροντούλη ήταν η έντονη διάθεση των κτηνοτρόφων για δυναμικές κινητοποιήσεις μέσα στο επόμενο διάστημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ