Αρνητική η ΝΔ στην πρόσκληση Παπακωσταντίνου

Απορρίπτει ουσιαστικά η Νέα Δημοκρατία την πρόσκληση για συμμετοχή σε διάλογο για το οικονομικό πρόγραμμα των επομένων ετών που απηύθυνε προς τον Αντώνη Σαμαρά με επιστολή του ο Γιώργος Παπακωσταντίνου. Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αναζητεί συνενόχους στην αδιέξοδη πολιτική της και επισημαίνει πως η Νέα Δημοκρατία έχει κατά το παρελθόν ενημερώσει πολλές φορές τόσο τον κ. Παπακωνσταντίνου, όσο και τον υφυπουργό του σχετικά με τις προτάσεις για έξοδο από την κρίση.

“Τις αγνόησαν προκλητικά”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης τονίζοντας πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταθέσει, εδώ και ένα χρόνο, συγκεκριμένες προτάσεις, ικανές να δώσουν ανάσα στην πραγματική οικονομία και να βγάλουν, μία ώρα αρχύτερα, τη χώρα από την κρίση, ανέπτυξε συγκροτημένη στρατηγική στην ομιλία του στη ΔΕΘ ενώ συνεχείς είναι και οι πρωτοβουλίες του στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για τη στήριξη των συμφερόντων της Πατρίδας μας.

“Δυστυχώς, η κυβέρνηση προσποιείται ότι δεν άκουσε και δεν ακούει τίποτε. Κατ’ εξαίρεση, διαρρέει ότι θα εφαρμόσει κάποιες από τις προτάσεις μας. Ούτε αυτό κάνει, όμως” δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την πως ετοιμάζει νέα σκληρά μέτρα. “Ακόμη και σήμερα, η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου δεν καταλαβαίνει ότι τα μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει, θα στεγνώσουν τελείως την αγορά, θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα λουκέτα, θα εκτινάξουν την ανεργία σε εφιαλτικά επίπεδα, θα διαλύσουν την οικονομία και τον κοινωνικό ιστό”, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ, στην οποία προστίθεται πως τα νέα αυτά μέτρα δεν θα μειώσουν το έλλειμμα, δεν θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της Οικονομίας και δεν θα σταματήσουν τη διόγκωση του χρέους. “Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της έχουν δείξει το δρόμο για την έξοδο από την κρίση, εδώ και καιρό. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιμένει να κινείται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, που ήδη αποδεικνύεται απόλυτα λανθασμένη” δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξεκαθαρίζοντας πως αν η κυβέρνηση ” αναζητά συνοδοιπόρους στα αδιέξοδα που προκαλεί, εμάς δεν θα μας βρει, στον ίδιο δρόμο, εάν αναζητά συνενόχους, ματαιοπονεί, εάν ενδιαφέρεται για τις προτάσεις μας, τις ξέρει. Τέλος ο κ. Μιχελάκης ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγή πολιτικής. “Αντί επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων, ας πάρει μία και μόνον απόφαση: Να υιοθετήσει και να ακολουθήσει στο σύνολό τους τις προτάσεις μας, για να οδηγήσει την οικονομία σε ανάταξη και την Ελλάδα στην ανάπτυξη»τονίζει χαρακτηριστικά.

Θετικά, εξάλλου, απάντησε ο ΛΑΟΣ στην πρόσκληση του υπουργού Οικονομικων. Σε σχετική ερώτηση ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε ότι “στη Δημοκρατία τα κόμματα έχουν θεσμικές υποχρεώσεις”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ