Ευνοϊκές προοπτικές για την ανάπτυξη του ΟΣΕ στη Θεσσαλία

Την κατ’ αρχήν συμφωνία του ΟΣΕ για την ηλεκτροκίνηση της γραμμής Λάρισας – Βόλου εξέφρασαν στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Κ. Νικόλαος Ιωαννίδης σε συνάντηση που είχαν σήμερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου και του αναπληρωτή Δημάρχου Λαρισαίων κ. Σπύρου Μπαρμπούτη.Όπως ανέφεραν στον κ. Κ. Αγοραστό που επιχειρηματολόγησε υπέρ της αναγκαιότητας του έργου, ο Οργανισμός προσανατολίζεται στο να προχωρήσει στην ηλεκτροκίνηση αξιοποιώντας τους πόρους του προγράμματος «Jessica» αλλά και προσελκύοντας ιδιώτες επενδυτές με ειδικό πακέτο κινήτρων ιδίως στον τομέα της παραγωγής «καθαρής» ενέργειας. Για το πρόγραμμα «Jessica»αποφασίστηκε να υπάρξει συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Οι Πρόεδροι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ εξέφρασαν, παράλληλα, την βούληση του Οργανισμού να προχωρήσει στη δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου στη Θεσσαλία καθώς επίσης και στην επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής με δημιουργία σταθμών μεταφόρτωσης προς την ΒΙΠΕ Λάρισας, τη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου και το Λιμάνι του Βόλου.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συνέργεια στο «Δημοπρατήριο» Αγροτικών Προϊόντων που δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ ο πρόεδρός της  κ. Ζηλιασκόπουλος εξέφρασε την βούληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να συμμετάσχει στον Περιφερειακό Πόλο Καινοτομίας, συγχαίροντας ταυτόχρονα τον κ. Κώστα Αγοραστό για την εν λόγω πρωτοβουλία της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση ο κ. Κ. Αγοραστός έκρινε αναγκαίο να αναπτυχθεί ο σιδηρόδρομος στη Θεσσαλία τονίζοντας την αναγκαιότητα κάλυψης της Δυτικής Θεσσαλίας. Ο κ. Αθ. Ζηλιασκόπουλος τον διαβεβαίωσε ότι τα δρομολόγια Αθήνας – Καλαμπάκας επανέρχονται στο προηγούμενο καθεστώς, δηλαδή θα υπάρχουν δύο ζεύγη (πρωϊνό – απογευματινό) δρομολογίων.

Ο κ. Κ. Αγοραστός έθεσε με έμφαση και το ζήτημα της τιμολογιακής πολιτικής με τον ο κ. Ζηλιασκόπουλο να δηλώνει ότι μέσω της προκράτησης, η οποία θα μπορεί να γίνει και μέσω ίντερνετ, θα επιτυγχάνεται μείωση έως και 23%.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της προσέλκυσης τουριστών μέσω των θεματικών εκδρομών για παράδειγμα Θεματικό Τραίνο Μετεώρων, ενώ τέθηκε το θέμα της επαναλειτουργίας στο τρενάκι του Πηλίου και της Δρεζίνας των Τεμπών.

Αποφασίστηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός να αναλάβει πρωτοβουλία για κοινή σύσκεψη μεταξύ των προέδρων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ, των δημάρχων Λάρισας-Βόλου, των επιμελητηρίων, της ΒΙΠΕ-ΕΤΒΑ και του ΟΛΒ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ