Ταξιδεύοντας με τον Τσε και μια κιθάρα

Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ, στο «Θέατρο του Μύλου» και στα  πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του «Θεσσαλικού Θεάτρου» – ΔΗ.ΠΕΘΕ.Λάρισας, θα δοθεί ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ κιθάρας με τον Σπύρο Καβαλλιεράτο, παράλληλα με ένα θεατρικό αναλόγιο που θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί του «Θεσσαλικού Θεάτρου», Περικλής Καρακωνσταντόγλου – Ελένη Ουζουνίδου, Αλεξάνδρος Μπαλαμώτης και Κώστας Τσιάνος που έχει και την σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης.«Ταξιδεύοντας με τον ΤΣΕ και μια κιθάρα»

είναι ο τίτλος της παράστασης που θα έχει τη μορφή ενός μουσικού ταξιδιού στην Λατινική Αμερική, όπως και το ταξίδι που έκαναν το 1951 ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα και ο φίλος του Αλφρέδο Γκρανάδο, διασχίζοντας την Νότια Αμερική μα την  περίφημη μοτοσικλέτα «Ποντερόζα» για να καταλήξουν στην Κούβα.

Ο εξαιρετικός συμπολίτης μας κιθαρίστας Σπύρος Καβαλλιεράτος, θα ερμηνεύσει γνωστά τραγούδια και χορούς, διασκευασμένα για κλασσική κιθάρα των χωρών της Λατινικής Αμερικής όπως τις επισκέφτηκαν οι δύο φίλοι, ενώ παράλληλα οι ηθοποιοί του «Θεσσαλικού Θεάτρου» θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από τα «Ημερολόγια μοτοσικλέτας» του Τσε Γκεβάρα, όπου καταγράφονται με ευαισθησία και χιούμορ, μικρά και μεγάλα γεγονότα που αφύπνισαν τον μεγάλο επαναστάτη Τσε και τον οδήγησαν στην συνειδητοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας.

Στην παράσταση θα συμμετέχουν η Ρούλα Πίκουλα, στο τραγούδι και ο Κώστας Ταμβακάς θα παίξει ένα σπάνιο για μας μουσικό όργανο, το «καβακίνιο». Ο Γιώργος Τσαρδάκας θα παίξει φλάουτο, ενώ θα χορέψουν Αργεντίνικο Τάνγκο οι: Νεκτάριος Καφετζής και η Γεωργία Κόκκινου της ομάδας Los Milouogueros de Larisa

Ενδιαφέρον θα έχει και η προβολή σκηνών από την έξοχη ταινία «Ημερολόγια μοτοσικλέτας». Η τιμή του εισιτηρίου θα είναι μόνο  5 Ευρώ και η προπώληση εισιτηρίων άρχισε στο ταμείο του «Θεάτρου του Μύλου».

Στο μεταξύ συνεχίζονται με επιτυχία οι παραστάσεις με την  τρελή κωμωδία του Άκη Δήμου: «ΑΠΟΨΕ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗΣ ΙΟΚΑΣΤΗΣ» , κάθε Τετάρτη –Πέμπτη-Παρασκευή – Σάββατο στις 9μ.μ, και την Κυριακή στις 7μ.μ. Η βραδινή παράσταση της Τετάρτης και η απογευματινή του Σαββάτου στις 6 μ.μ ,είναι με γενική είσοδο μόνο 10 Ευρώ, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 15 ευρώ και 10 το φοιτητικό.

——————————————————————————-

Η κιθάρα στην Λατινική Αμερική είναι το δημοφιλέστερο μουσικό όργανο και κυριαρχεί τόσο στα λαϊκά  στρώματα, όσο και στην έντεχνη «Κλασσική» μουσική. Στην παράσταση θα ακουστούν διασκευασμένες αλλά και αυθεντικές  συνθέσεις μεγάλων συνθετών όπως:

Villa – Lobos, Agustin  Barrios, Arriel  Ramirez, Victor  Hara κ.α

O Σπύρος Καβαλλιεράτος γεννήθηκε στην Ν.Υόρκη το 1974 και μεγάλωσε στον Πειραιά, όπου και τέλειωσε τις σπουδές του στην κλασσική κιθάρα το 1998 . Από το 2000 ζει μόνιμα στην Λάρισα, όπου και εργάζεται διδάσκοντας κιθάρα στο Δ.Ω.Λ. και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχει δώσει πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, κυρίως συμμετέχοντας σε σχήματα μουσικής δωματίου, όπως με κουαρτέτο εγχόρδων, το τρίο “Flarchit” και με διάφορα ντουέτα. Παίζει ακόμα μαντολίνο και φλάουτο με ράμφος. Χαρακτηριστικό της μουσικής του δραστηριότητας είναι η ενασχόληση με εντελώς ετερόκλητα είδη μουσικής, από  αναγεννησιακή και μπαρόκ μουσική με το σύνολο “Αυλός” και “Αιολίς” αντίστοιχα, μέχρι ρεμπέτικα και έντεχνα ελληνικά τραγούδια με το συγκρότημα “Μακρινά Ξαδέρφια”. Έχει συμμετάσχει ως μουσικός σε πολλούς δίσκους ελληνικής μουσικής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ