Tο «υπέρ-φεγγάρι» προκάλεσε το σεισμό στο Τόκυο;

Ο καταστροφικός σεισμός στην Ιαπωνία έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την προειδοποίηση ότι μια ακραία εμφάνιση του «υπέρ-φεγγαριού» θα πυροδοτήσει χάος σε όλη την υδρόγειο. Στις 19 Μαρτίου, το φεγγάρι θα φαίνεται μεγαλύτερο στον ουρανό μας, επειδή θα βρίσκεται στην πιο κοντινή απόσταση από τη Γη εδώ και 18 χρόνια…

Οι bloggers που ασχολούνται με τον καιρό, σημειώνουν οτι υπήρχε «υπέρ-φεγγάρι» και λίγο πριν το τσουνάμι στην Ασία.

Θεωρητικοί επίσης, της συνωμοσίας στο διαδίκτυο, έχουν κάνει καταστροφικές προβλέψεις για παλιρροϊκά κύματα, ηφαιστειακές εκρήξεις και σεισμούς.

Την επόμενη εβδομάδα το φεγγάρι θα περάσει μόλις 221.567 μίλια μακριά από τον πλανήτη μας και μερικοί ερασιτέχνες επιστήμονες έχουν προβλέψει ακραίες συνθήκες σε όλο τον κόσμο.

Θεωρίες

Όταν το φεγγάρι πλησιάζει τη Γη περισσότερο από το συνηθισμένο, ονομάζεται «υπέρ-φεγγάρι».

Ο blogger, Daniel Vogler,  έγραψε στην ιστοσελίδα AccuWeather: «Το τελευταίο ακραίο «υπέρ-φεγγάρι» ήταν στις 10 Ιανουαρίου του 2005, ακριβώς την περίοδο που έγινε ο σεισμός των 9,0 ρίχτερ στην Ινδονησία.

Ο Pete Wheeler όμως, του Διεθνούς Κέντρου για την ραδιοαστρονομία, εξήγησε: «Δεν θα υπάρξουν σεισμοί, ούτε θα εκραγούν ηφαίστεια, αν δεν πρόκειται να συμβούν ούτως ή άλλως. Η Γη θα έχει την εμπειρία μιας χαμηλότερης από τη συνηθισμένη, άμπωτης,  και υψηλότερης από τη συνηθισμένη, παλίρροιας την ώρα του συμβάντος, αλλά τίποτα άλλο, ξεχωριστό, δεν θα μας συνεπάρει».

Πηγή:TheSun

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ