Μικρότερες ποινές για την τοκογλυφία

Μικρότερες ποινές σε σχέση με το πρωτόδικο δικαστήριο επέβαλε το 5μελές Εφετείο της Λάρισας στα μέλη οικογένειας αθιγγάνων που κατηγορούνται για τοκογλυφία, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίασης, νομιμοποίησης προϊόντων εγκλήματος και άλλες εγκληματικές πράξεις, ενώ με την ίδια απόφασή του ήρε αποφάσεις για πάγωμα λογαριασμών και για δήμευση περιουσιακών στοιχείων συγκεκριμένων κατηγορούμενων.

Πιο συγκεκριμένα το Εφετείο επέβαλε ποινή 14ετους κάθειρξης στον πρώτο των κατηγορημένων Κ. Βηλανάκη, 21 έτους + 1 έτους στον Κυρ. Βηλανάκη, 17 ετων στον Γ. Βηλανάκη, 18 ετών και 3 μηνών στον Αγγ. Βηλανάκη, 17 ετών και 2 μην στο Ν. Βηλανάκη, 14 ετών και 4 μηνών στον Δ. Σαμπάνη και 13 ετών στον Β. Σαμπάνη.

Στους παραπάνω επιβλήθηκε και χρηματική ποινή που κυμαίνεται από 10.000 έως 40.000 ευρώ.

Το δικαστήριο επίσης επέβαλε ποινές φυλάκισης σε άλλα μέλη της ίδιας οικογένειας. Σε κάποιους οι ποινές ήταν με αναστολή ενώ σε κάποιους άλλους μεταξύ των οποίων και οι γυναίκες της οικογένειας, εξαγοράσιμη, αλλά με τη δυνατότητα τμηματικής καταβολής βάσει πρόσφατου νόμου, ενώ σε όλους τους ιδιοκτήτες πρακτορείων ΠΡΟ ΠΟ επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ