Είναι αεροπλάνο; Είναι τρένο; Όχι …είναι και τα δύο!

Μοιάζει με μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας – τρένα που πετούν στον αέρα. Αλλά τα τρένα που ανυψώνονται στον αέρα  είναι πραγματικότητα χάρη στους Ιάπωνες ερευνητές που έχουν δημιουργήσει ένα τρένο με φτερά και έλικες που μπορεί να πετάξει κατά μήκος μιας γραμμής. Μια ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον Yusuke… Sugahara από το Πανεπιστήμιο Tohoku έχει κάνει ένα πρωτότυπο αμαξοστοιχίας-αεροπλάνου, το οποίο αιωρείται ακριβώς πάνω από το έδαφος σε ένα μαξιλάρι αέρα.

Δεδομένου ότι το τρένο δεν έρχεται σε επαφή με το έδαφος, δεν υπάρχει τριβή που προκαλεί μείωση της ορμής του, επιτρέποντας στο όχημα να φτάσει δυνητικά μεγαλύτερες ταχύτητες από τις τακτικές αμαξοστοιχίες με λιγότερη δαπάνη ενέργειας.

Το πρόβλημα με αυτόν τον επαναστατικό τύπο αμαξοστοιχίας είναι ότι επειδή έχει φτερά, έχει τους τρεις άξονες των αεροπλάνων, γεγονός που κάνει πολύ δύσκολο το κάτω μέρος του οχήματος να παραμείνει παράλληλο με το έδαφος. Αν και το πρωτότυπο έχει ένα ενσωματωμένο σύστημα που εξουδετερώνει τις ανεπιθύμητες κινήσεις των φτερών του και προσπαθεί να σταθεροποιήσει τους τρεις άξονές του, η βόλτα που προσφέρει δεν είναι ακόμη ιδιαίτερα ομαλή.

Πηγή:dailymail

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ