Αντιρατσιστικό θεατρικό από το ΕΠΑΛ Τυρνάβου

Στην κατάμεστη αίθουσα του Θεάτρου «Μαξιμ» Τυρνάβου, οι θεατές είχαν την ευκαιρία πριν λίγες ημέρες να απολαύσουν, μια ομάδα μαθητών να ξετυλίγει τα επιχειρήματα τους, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, αλλά και να προβληματιστούν και οι ίδιοι για το πόσο καλά είναι ενημερωμένοι, βλέποντας κι άλλες οπτικές γωνίες του θέματος.

Η παράσταση του αντιρατσιστικού – αντιπολεμικού θεατρικού δρώμενου : «Φοβού τους ξένους;»,  έγινε σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Τυρνάβου, το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου και το βιβλιοπωλείο «Ιδέες», Τάσος Ψύρρας.

Στην πανηγυρική εκδήλωση λήξης του σχολικού έτους 2010-2011 έγινε και η απονομή των επαίνων στους μαθητές που συμμετείχαν στη 2η εθελοντική αιμοδοσία, που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου των Καθηγητών του σχολείου και με την υποστήριξη στην οργάνωση, του Τομέα Υγείας – Πρόνοιας.

Η θεατρική παράσταση ήταν το αποτέλεσμα του προγράμματος Αγωγής Υγείας που υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2010-2011 στο 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου με θέμα : «Ρατσισμός και Ξενοφοβία» και συντονιστή καθηγητή τον Δημήτρη Σακατζή (Νοσηλευτή).

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 10 μαθητές, ενώ στην παράσταση έπαιξαν οι μαθητές: Ράνια Κουβεντάρη, Τζένη Πεταλά, Έλενα Γκουντελίτσα, Άντα Κιεβάνη, Έλενα Νίτα, Κική Μαρκούλη, Έφη Γκατζούλη, Βασίλης Μήνος, Κώστας Παπαδημητρίου, Αχιλλέας Αλεξόπουλος, Γιώργος Χρυσοβέργης και Βασίλης Ραποτίκας.

Υπεύθυνοι καθηγητές ήταν : στο σενάριο ο Δημήτρης Σακατζής και στη σκηνοθεσία ο Αργύρης Γιουρούκης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές, καθηγητές και δάσκαλοι του Τυρνάβου, από το 1ο ΕΠΑΛ, το 1ο Γυμνάσιο και από τα δημοτικά σχολεία (4ο, 6ο, 7ο), καθώς επίσης, ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Θεμιστοκλής Μπάσμπας και ο Σύλλογος Διδασκόντων, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  Ελένη Ανδριανοπούλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου Δημήτρης Ζώης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Τυρνάβου και Αντιδήμαρχος  Δημήτρης Χαλούλης, ο Σχολικός Σύμβουλος Μηχανολόγων Αντώνης Μπλιούμης και πλήθος κόσμου.

Γίνονται προσπάθειες για να επαναληφθεί η παράσταση ώστε να την απολαύσουν κι άλλοι μαθητές, αλλά και πολίτες του Δήμου Τυρνάβου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ