Λουκέτο στους δήμους

Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στους δήμους του νομού στην 24ωρη απεργία που κήρυξε σήμερα η ΠΟΕ – ΟΤΑ, ενάντια στην αύξηση του ωραρίου, στις μετατάξεις και στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.Οι εργαζόμενοι στους δήμους του νομού συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το δημαρχείο της Λάρισας και στη συνέχεια προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας για να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική πολιτική και για τα σχέδια του υπουργείου Εσωτερικών.Στο ψήφισμα που ενέκριναν οι απεργοί μεταξύ άλλων τονίζεται ότι είναι αντίθετοι στην αύξηση του ωραρίου εργασίας και λένε όχι στην απλήρωτη εργασία  και στις μειώσεις μισθών.

«Συζητείται σήμερα, στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη λεγόμενη «Ηλεκτρονική διακυβέρνηση», που αυξάνει τις ώρες εργασίας από 2½ ώρες τη βδομάδα και φτάνει σε ορισμένους κλάδους τις 10 ώρες. Υπονομεύονται τα μειωμένα ωράρια των μητέρων και των εργαζομένων σε Καθαριότητα και Τεχνικές Υπηρεσίες, τη στιγμή που έχει μειωθεί ο χρόνος εργασίας λόγω της σύγχρονης τεχνολογίας, και θα έπρεπε σε μια σειρά υπηρεσίες των ΟΤΑ να εργαζόμαστε λιγότερο λόγω ανθυγιεινών συνθηκών δουλειάς. Ήδη, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. ψήφισαν τη διάταξη που αυξάνει τις ώρες εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων χωρίς αύξηση των αποδοχών», τονίζεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση και η τρόικα φορτώνουν όλες τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα φουσκώνουν με νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές τις τσέπες των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών και ζήτησαν απόσυρση του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, καμιά αύξηση στο ωράριο εργασίας. 5ήμερο – 7ωρο – 35ωρο. Κατώτερο μισθός στα 1400 ευρώ με ανάλογες αυξήσεις σ’  όλα τα κλιμάκια. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Τέλος κάλεσαν τους εργαζομένους να μη νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους τα αντιλαϊκά μέτρα και  να μην αποδεχθούμε την αύξηση του ωραρίου εργασίας καταργώντας την στην πράξη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ