ΕΛΜΕ: Με λογιστικά κριτήρια οι περιορισμοί στη δεύτερη ξένη γλώσσα

Την αντίθεσή της στην απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να βάλει περιορισμούς στην επιλογή της δεύτερης ξένης γλώσσας εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Λάρισας. Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τον περιορισμό  της δεύτερης  ξένης γλώσσας στα σχολεία αποκαλύπτει το τι εννοεί η υπουργός Παιδείας, όταν διακηρύττει «πρώτα ο μαθητής».

Αυτοί που μιλούσαν για σχολεία πολυδύναμα, περιορίζουν αυθαίρετα τις επιλογές των μαθητών στη δεύτερη ξένη γλώσσα. Η απόφαση αυτή θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε γονείς και μαθητές, εφόσον θα υποχρεώσει πολλούς μαθητές σε μετεγγραφές προς άλλα άλλο σχολείο απ` αυτό που φοιτούσαν, για να διδαχθούν την ξένη γλώσσα που επιθυμούν.

Επιπλέον με αυτά που προβλέπει η απόφαση αυτή νομιμοποιείται το «κενό», εφόσον προβλέπει ότι οι μαθητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν  τη δεύτερη ξένη γλώσσα που επιθυμούν.

Η λογιστική τακτική του υπουργείου Παιδείας στοχεύει με τέτοιες αποφάσεις          να περιορίσει τις οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών και όχι όπως υποκριτικά διακηρύττει την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Θεωρούμε την απόφαση αυτή τη βεβιασμένη και απαράδεκτη και θα αγωνιστούμε ως κλάδος να την ανατρέψουμε. Δεν θα γίνουμε δούλοι του 21ου  αιώνα . Καμιά απόλυση. Καμιά συζήτηση για χάσιμο οργανικών θέσεων. Κάθε εκπαιδευτικός να έχει οργανική θέση. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί διορισμοί από το υπουργείο Παιδείας. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του ΑΣΕΠ. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (αναπληρωτών, ωρομισθίων) χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ