«Δεν υπάρχει επιλεκτική χρεοκοπία, τι σημαίνει ολίγον έγκυος;»

Για ανεπάρκεια στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, που πλέον απειλεί χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, κατηγόρησε τους ευρωπαίους ηγέτες ο καθηγητής Οικονομικών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Διονύσης Χιόνης μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή»…

«Εδώ και 2 χρόνια περιμένουμε να δούμε ποια είναι η παγιωμένη στάση της ΕΕ στο ζήτημα της χρέους. Δεν έχει νόημα να κάνουμε συνόδους χωρίς να παίρνουμε αποφάσεις. Υπάρχει ανικανότητα και ανεπάρκεια στο ζήτημα αυτό» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Όπως ανέφερε ο κ. Χιόνης, οι δηλώσεις που γίνονται είναι για τα βραδινά δελτία ειδήσεων όχι για την επίλυση του προβλήματος.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιλεκτικής χρεοκοπίας που ανέφερε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο καθηγητής έκανε λόγο για νεολογισμούς. «Δεν υπάρχει επιλεκτική χρεοκοπία, τι σημαίνει ολίγον έγκυος; Το θέμα είναι πώς χειριζόμαστε το πρόβλημα για να μην ενοχληθούν οι αγορές και να επιστρέψουμε σε έναν ‘Χ’ χρόνο στις αγορές» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Χιόνη, «ψηφίσαμε Μεσοπρόθεσμο πριν 10 ημέρες για να μην χρεοκοπήσουμε. Δεν μπορεί κάθε εβδομάδα να έχουμε ένα νέο δίλημμα που θα ακυρώνει το προηγούμενο. Τώρα αντιμετωπίζουμε χειρότερη κατάσταση από αυτή πριν 10 ημέρες».

Πηγή: skai.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ