Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις Δ.Ο.Υ. για τα χαράτσια

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες για μαζική αντίδραση στη φοροεπιδρομή της κυβέρνησης απευθύνουν οι διοικήσεις του ΕΚΛ, της ΕΟΑΣΛ και της  Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), που προγραμματίζουν για αύριο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τις εφορίες. Μάλιστα ανάλογες συγκεντρώσεις προγραμματίζουν μεθαύριο και την Παρασκευή.

«Ενας δρόμος υπάρχει για μας. Αυτός της οργάνωσης παντού και της μαζικής άρνησης πληρωμής των χαρατσιών. Ούτε ένα ευρώ στα σεντούκια του κεφαλαίου. Ο φόβος και οι αναστολές, μας οδηγούν στο να αποδεχτούμε την πτώχευση των οικογενειών μας, στο να στερηθούμε τα απαραίτητα για τη ζωή μας. Δεν πρέπει να το αποδεχτούμε αυτό. Ήδη η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και θα ακολουθήσουν πολλά ακόμα, όσο δεν ξεσηκωνόμαστε για να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική τους και την εξουσία των πλουτοκρατών. Στους εκβιασμούς και τις απειλές της κυβέρνησης για να εισπράξει τα χαράτσια και να περάσει τη βάρβαρη πολιτική της, απαντάμε με οργάνωση στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στις συνοικίες και με μαζικές συνελεύσεις», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους.

Οι διοικήσεις των τριών φορέων που διοργανώνουν τις κινητοποιήσεις καλούν τους πολίτες σε ομαδική άρνηση της πληρωμής των χαρατσιών και την ομαδική παράδοσή τους στις εφορίες και σε καθολική συμμετοχή στην απεργία του Δημοσίου και των πρώην ΔΕΚΟ στις 5 Οκτωβρίου και στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία στις 19 Οκτωβρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ