Κινητά: 8 λάθη που αυξάνουν την έκθεσή σας στην ακτινοβολία τους

Πολλοί χρήστες κινητών τηλεφώνων κάνουν 8 χαζά λάθη που αυξάνουν την έκθεσή τους στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που αυτά εκπέμπουν.

1 Μερικοί άνθρωποι κοιμούνται με τα κινητά τηλέφωνα στο κρεβάτι τους ή ακόμα και κάτω από το μαξιλάρι τους… Κακή ιδέα. Τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία  όταν είναι ανοικτά, με αποτέλεσμα να εκτίθεστε σε αυτή σε όλη τη διάρκεια της νύχτας. Τι πρέπει να κάνετε; Ή να τα απενεργοποιείτε ή να τοποθετείτε το τηλέφωνο αρκετά μέτρα μακριά από το κρεβάτι σας.

2 Οι τσέπες και τα σουτιέν δεν είναι τα ιδανικά μέρη για να κρατήσει κάποιος το κινητό του τηλέφωνο. Ένα τηλέφωνο που βρίσκεται μερικά εκατοστά μακρύτερα από το σώμα μας, παράγει εκατοντάδες φορές λιγότερη ακτινοβολία σε σχέση με αυτό που ακουμπάει επάνω σας.

3 Οι γονείς πρέπει να αποθαρρύνουν τα παιδιά τους ώστε να μη κρατούν τα κινητά κοντά στα αυτιά τους, επειδή και τα κρανία τους είναι πιο λεπτά, και ο εγκέφαλός τους ακόμα αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Τα λεπτά τους κρανία δεν μπορούν να εμποδίσουν την ακτινοβολία του κινητού τηλεφώνου.

4 Όσο πιο ασθενές είναι το σήμα που αναγράφεται στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου, τόσο πιο ισχυρό είναι το σήμα που εκπέμπει το κινητό. Και όσο πιο ισχυρό είναι το σήμα που εκπέμπει, τόσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα της ακτινοβολίας που μεταφέρεται στο σώμα σας.

5 Τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν συνήθως περισσότερη ακτινοβολία από το πίσω μέρος τους από ό,τι από την πλευρά του πληκτρολογίου. Έτσι, αν κρατάτε το τηλέφωνο, ώστε το πίσω μέρος του να ακουμπάει επάνω σας, μπορεί να παίρνετε μια επιπλέον δόση ακτινοβολίας.

6 Όσο πιο πολύ χρησιμοποιείτε ένα κινητό τηλέφωνο, τόσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα της ακτινοβολίας που δέχεται το σώμα σας. Για συζητήσεις που διαρκούν πολύ, χρησιμοποιείτε ένα σταθερό τηλέφωνο.

7 Για να περιορίσετε τα ενδεχόμενα μειονεκτήματα για τον εγκέφαλό σας, κρατάτε το τηλέφωνό σας εναλλάξ, μια από τα δεξιά και μια από τα αριστερά σας (και σε κάποια απόσταση). Και περιμένετε μέχρι να σας απαντήσουν αυτοί τους οποίους καλείτε πριν φέρετε το κινητό κοντά στο κεφάλι σας. Τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν περισσότερη ακτινοβολία στην αρχή της κάθε κλήσης, καθώς και όταν γίνεται η σύνδεση.

8 Τα γραπτά μηνύματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περιορίσετε την έκθεσή σας στην ακτινοβολία του κινητού τηλεφώνου.

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ