Οι νέες απόψεις του Βατικανού σχετικά με τους εξωγήινους πολιτισμούς

Ο επικεφαλής αστρονόμος της Εκκλησίας που έκαψε στην πυρά το 1600 τον Giordano Bruno, λέει ότι δεν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ της πίστης στον Θεό και της πιθανότητας ύπαρξης εξωγήινων πολιτισμών πιο εξελιγμένων από τους ανθρώπους. “Κατά τη γνώμη μου υπάρχει αυτή η πιθανότητα”, είπε ο αιδεσιμότατος Χοσέ Γκάμπριελ Φούνες,… σημερινός διευθυντής του Αστεροσκοπείου του Βατικανού και επιστημονικός σύμβουλος του Πάπα Βενέδικτου XVI, αναφερόμενος στη ζωή σε άλλους πλανήτες.

“Πώς μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα η ζωή να έχει αναπτυχθεί κι αλλού;”, είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Βατικανού, L’Osservatore Romano. Ο μεγάλος αριθμός γαλαξιών με το δικούς τους πλανήτες παρέχει αυτή τη δυνατότητα, σημείωσε.

Ερωτηθείς αν αναφερόταν σε όντα όμοια με τον άνθρωπο ή πιο εξελιγμένα από τους ανθρώπους, είπε: “Σίγουρα, σε ένα σύμπαν τόσο μεγάλο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει αυτή την υπόθεση”.

“Ακριβώς όπως υπάρχει μια πολλαπλότητα των όντων πάνω στη γη, μπορεί να υπάρχουν και άλλα όντα, ακόμη και έξυπνα, που δημιουργήθηκαν από τον Θεό. Αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με την πίστη μας, επειδή δεν μπορούμε να βάλουμε όρια στη δημιουργική ελευθερία του Θεού. Γιατί να μη μπορούμε να μιλάμε για ένα «αδελφό εξωγήινο»; Θα ήταν ένα ακόμη μέρος της δημιουργίας”.

Και πρόσθεσε: “Ως αστρονόμος, συνεχίζω να πιστεύω ότι ο Θεός είναι ο δημιουργός του σύμπαντος και ότι δεν είμαστε ένα προϊόν απλό, αλλά τα παιδιά ενός καλού πατέρα ο οποίος έχει ένα έργο αγάπης στο μυαλό του για μας.”

Πηγή:Daily Galaxy

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ