Aρχαιολόγοι ανακάλυψαν τεράστια αρχαία ελληνική εμπορική περιοχή στη Σικελία

Γερμανοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια πολύ μεγάλη εμπορική περιοχή από την αρχαία ελληνική εποχή, κατά τη διάρκεια ανασκαφών στη Σικελία. Με επικεφαλής τον Καθηγητή Δρ Martin Bentz, αρχαιολόγο από το Πανεπιστήμιο της Βόννης, έκαναν ανασκαφές (τον Σεπτέμβριο του 2010 και το φθινόπωρο του 2011) σε εμπορικό χώρο, αποκλειστικά για τεχνίτες,… Ο χώρος αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους της ελληνικής αρχαιότητας, στην ελληνική αποικιακή πόλη της Σελινούντας (7ος-3ος αιώνας π.Χ.), στο νησί της Σικελίας.

Το έργο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις ιταλικές αρχές και το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο. Στόχος τους είναι να μελετήσουν μέρη της καθημερινής ζωής στις αρχαίες πόλεις, στα οποία μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί αρκετή προσοχή.

“Σε ποιο βαθμό οι αρχαίοι Έλληνες είχαν κάτι σαν «εμπορικούς χώρους», έχει αποτελέσει θέμα συζήτησης στους κύκλους των εμπειρογνωμόνων», δήλωσε στη Βόννη ο αρχαιολόγος Δρ Gabriel Zuchtriegel, επιστημονικός συνεργάτης, ο οποίος συντονίζει το έργο Selinunte (Σελινούντα), μαζί με τον Δρ Jon Albers από το Institut für Klassische Archäologie der Universität Bonn,  στην Έδρα του καθηγητή Δρ. Martin Bentz.

“Οι συγκεντρώσεις ορισμένων βιοτεχνιών και τεχνιτών σε ειδικές περιοχές δεν προϋποθέτει μόνο προληπτικό σχεδιασμό. Βασίζεται και σε μια συγκεκριμένη ιδέα για το πώς μια πόλη θα πρέπει να οργανώνεται καλύτερα – τόσο από πρακτική όσο και από κοινωνική και πολιτική άποψη».

Περισσότερα: sciencedaily

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ