Έχασε 180 κιλά όταν του είπαν να γράψει τον επικήδειό του

Το ταξίδι της αύξησης-βάρους ξεκίνησε για τον Adam Slack μετά από έναν τραυματισμό στο κάτω μέρος της πλάτης του. «Είχα αράξει στον καναπέ για περίπου πέντε με έξι εβδομάδες. Δεν έκανα τίποτα άλλο από το να τρώω. Και τότε άρχισε. Τα 50 κιλά, έγιναν 100, και μετά τα 100 έγιναν 180». Το 2008 ζύγισε 265 κιλά,… είχε υψηλή αρτηριακή πίεση, έπασχε από διαβήτη τύπου 2 και αγωνιζόταν να φέρει σε πέρας και τα πιο απλά πράγματα της καθημερινής ρουτίνας.

“Του έδενα τα παπούτσια του. Τον βοηθούσα να βάλει το παντελόνι του. Όλοι τον κορόιδευαν λόγω του βάρους του,” λέει η γυναίκα του, Michelle.

Τον Ιούνιο του 2008, ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής του τον οδήγησε στα επείγοντα περιστατικά ενός νοσοκομείου, όπου «ένας γιατρός μπήκε στο δωμάτιό μου και το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν,” Γεια σας, κ. Slack, τι θα θέλατε για τον επικήδειό σας;“»

«Άρχισα να του φωνάζω και του είπα να φύγει από το δωμάτιο. Ήταν η πιο σκοτεινή μέρα της ζωής μου, αλλά ήταν επίσης και μια αναγέννηση.»

Ο Δρ Irineo Bustamante, ήταν ο γιατρός των επειγόντων περιστατικών που του είχε πει ότι το νοσοκομείο θα καλύψει τα έξοδα –ουσιαστικά- της …κηδείας του.

Ο Δρ Bustamante ποτέ στο παρελθόν δεν είχε μιλήσει με αυτό τον τρόπο σε ασθενή, αλλά «ο συγκεκριμένος ασθενής δεν φαινόταν καλά. Πραγματικά έπρεπε να κάνω κάτι.»

Δύο ώρες μετά την πρώτη τους συνάντηση, ο Δρ Bustamante επέστρεψε στο δωμάτιο του Slack, και είδε ότι κάτι είχε αλλάξει στον ασθενή του.

“Για πρώτη φορά, κάτι μέσα μου έκανε ‘κλικ’,” δήλωσε ο Slack. “Και 100 γιατροί να μου έλεγαν να χάσω βάρος, δεν θα με άγγιζαν, όπως με άγγιξε, με σόκαρε η ωμότητα, η κυνικότητα του συγκεκριμένου γιατρού.”

Έτσι έφυγαν για πάντα οι ημέρες που ήταν ξαπλωμένος στον καναπέ και έτρωγε μία ντουζίνα αυγά, ένα καρβέλι λευκό ψωμί, και μισό κιλό τριμμένο τυρί για πρωινό μόνο.

Σε αυτή του τη δέσμευση για χάσιμο κιλών, τον βοήθησε και ο Γερμανικός Ποιμενικός με τον οποίο έβγαινε βόλτα κάθε μέρα. “Πρέπει να είμαστε προσκολλημένοι σε κάτι. Για μένα ήταν το περπάτημα” είπε ο Slack.
Μέσα στους πρώτους έξι μήνες, έχασε 50 κιλά. Σήμερα ζυγίζει 95 κιλά.

Πηγή:abcnews

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ