Το Ελαφρύτερο Υλικό του κόσμου

Μια ομάδα ερευνητών από το UC Irvine, τα HRL εργαστήρια και το California Institute of Technology έχουν αναπτύξει το ελαφρύτερο υλικό του κόσμου – με πυκνότητα 0,9 mg / cc – περίπου εκατό φορές ελαφρύτερο από το φελιζόλ…

Το νέο υλικό που επαναπροσδιορίζει τα όρια των ελαφρών υλικών λόγω της μοναδικής “μικρο-πλέγματος” -micro-lattice-κυτταρικής του αρχιτεκτονικής. Οι ερευνητές ήταν σε θέση να κάνουν ένα υλικό που να αποτελείται από 99,99% αέρα.

«Το κόλπο είναι να κατασκευάσεις ένα πλέγμα διασυνδεδεμένων κοίλων σωλήνων με πάχος τοιχώματος 1.000 φορές λεπτότερο από μια ανθρώπινη τρίχα,» είπε ο επικεφαλής συγγραφέας δρ Tobias Schaedler της HRL.

Η αρχιτεκτονική του υλικού επιτρέπει μια πρωτοφανή μηχανική συμπεριφορά για μέταλλο, όπως είναι η πλήρης αποκατάσταση από πολύ μεγάλη συμπίεση, και η εξαιρετικά υψηλή απορρόφηση ενέργειας.

«Τα υλικά πράγματι γίνονται ισχυρότερα, όταν οι διαστάσεις τους μειώνονται στη νανοκλίμακα», εξήγησε ο μηχανικός αεροδιαστημικής μηχανικής, Lorenzo Valdevit, κύριος ερευνητής της UCI για το έργο.

Περισσότερα: ScienceDaily

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ