Μερικές ιατρικές «αλήθειες» που ανέτρεψε το 2011

1. Πάρτε πολυβιταμίνες για να βελτιώσετε την υγεία σας
Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οι πολυβιταμίνες εμποδίζουν τις  χρόνιες ασθένειες ή τους πρόωρους θανάτους. Μια μελέτη δεν διαπίστωσε καμία αλλαγή σε καρδιακές παθήσεις, καρκίνο, ή θανάτους μεταξύ των χρηστών πολυβιταμινών και μια άλλη διαπίστωσε ότι οι πολυβιταμίνες και τα άλλα συμπληρώματα,… ιδιαίτερα σιδήρου, θα μπορούσαν να αυξήσουν τη πιθανότητα θανάτου σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας.

2. Τέντωμα πριν και μετά την άσκηση
Δεν κάνει καμία διαφορά. Μια μελέτη που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Ορθοπεδικών Χειρουργών, το 2011 διαπίστωσε ότι το τέντωμα πριν από την εκτέλεση δεν εμποδίζει τον τραυματισμό.

3. Ο δείκτης μάζας σώματος (ΒΜΙ) είναι ότι καλύτερο για τη διάγνωση προβλημάτων βάρους
Οι ειδικοί προτείνουν τώρα ένα μέτρο που συνδυάζει το ΒΜΙ με την περίμετρο της μέσης. Η μέση που είναι μεγαλύτερη από 40 εκατοστά για τους άνδρες ή 35 εκατοστά για τις γυναίκες δείχνει αυξημένο κίνδυνο για ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

4. Πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα
Αυτή η συμβουλή ζει παρά τη μηδενική επιστημονική υποστήριξη. Η θεωρία οτι αν διψάτε, είστε ήδη αφυδατωμένοι είναι αβάσιμη. Το Ινστιτούτο Ιατρικής αναφέρει ότι οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι παίρνουν το νερό που χρειάζονται με το να αφήνουν τη δίψα τους να τους καθοδηγεί και με την κατανάλωση διαφόρων πηγών, συμπεριλαμβανομένων και των τροφίμων.

5. Τα αυγά ανεβάζουν τη χοληστερίνη σας
Πιο επικίνδυνα είναι τα κορεσμένα λίπη που βρίσκονται σε λιπαρά κρέατα και γαλακτοκομικά προϊόντα – και τα τρανς λιπαρά που καραδοκούν σε ορισμένες μαργαρίνες, fast foods, και ψημένα αγαθά. Τα άτομα με φυσιολογικά επίπεδα της LDL, κακής χοληστερόλης, που περιορίζουν τα λίπη μπορούν να φάνε έως και επτά αβγά την εβδομάδα. Τα άτομα με υψηλή LDL πρέπει να περιοριστούν σε τέσσερα.

Περισσότερα: CBSNEWS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ