Γυναίκα στη Σαουδική Αραβία αποκεφαλίστηκε

Μια γυναίκα στη Σαουδική Αραβία αποκεφαλίστηκε για εν ενεργεία “μαγεία”, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Είναι τουλάχιστον η δεύτερη εκτέλεση για μαγεία αυτό το έτος. Η Amina bint Abdulhalim Nassar, εκτελέστηκε στη βόρεια επαρχία της Σαουδικής Αραβίας al-Jawf, τη Δευτέρα…

Μια πηγή κοντά στη Σαουδική θρησκευτική αστυνομία είπε στην αραβική εφημερίδα Al Hayat, ότι οι αρχές που έψαξαν το σπίτι της Nassar βρήκαν ένα βιβλίο για μαγεία, πέπλα και γυάλινα μπουκάλια γεμάτα “ένα άγνωστο υγρό που χρησιμοποιείται για τη μαγεία». Σύμφωνα με αναφορές, η Nassar ισχυρίστηκε ότι είναι θεραπεύτρια και ότι θα πωλούσε το πέπλο και τα τρία μπουκάλια για 1500 Riyals, ή περίπου $ 400.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η θανατική ποινή της Nassar έγινε δεκτή από το εφετείο και το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

Ο Philip Luther, ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, καταδίκασε τη δολοφονία, χαρακτηρίζοντάς την «βαθιά σοκαριστική.”

“Οι κατηγορίες για «μαγεία» δεν ορίζονται ως εγκλήματα στη Σαουδική Αραβία και το να τα χρησιμοποιούν για να υποβάλλουν σε κάποιον την σκληρή και ακραία ποινή της εκτέλεσης είναι πραγματικά τρομακτικό», δήλωσε ο Luther.

Ο Luther είπε ότι η κατηγορία για μαγεία χρησιμοποιείται συχνά από τη σαουδαραβική κυβέρνηση ως προπέτασμα καπνού για να τιμωρεί ανθρώπους για την άσκηση της ελευθερίας του λόγου.

Περισσότερα: ABCNews

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ