Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ : Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ EMAIL GATE

Παρέμβαση με δημόσια δήλωσή της πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ αναφορικά με το πόρισμα της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Εσωτερικών για τη διαρροή των στοιχείων των αποδήμων, το οποίο πόρισμα απορρίπτει ο Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κ. Μενουδάκος.

Ειδικότερα, η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει τα εξής:

«Συγκλονιστική η σημερινή αποκάλυψη με το πρωτοσέλιδο τηςεφημερίδας «ΕΣΤΙΑ». Η απόρριψη του πορίσματος της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Εσωτερικών εκ μέρους του Προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κ. Μενουδάκου, μαρτυρά ότι η “έρευνα” που δήθεν διεξήγαγε το Υπουργείο Εσωτερικών είχε ως μοναδικό στόχο την επίρριψη ευθυνών σε υπαλλήλους και την απαλλαγή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου από κάθε ευθύνη.

Αν αληθεύουν τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μείζον πολιτικό γεγονός που αποκαλύπτει την πανομοιότυπη πρακτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση μετά από κάθε σκάνδαλο : Τη συγκάλυψη.

Ζητάμε συγκεκριμένες απαντήσεις από την Κυβέρνηση :

Ποιο είναι το περιεχόμενο του πορίσματος του ΥΠΕΣ για το emailgate;

Είναι αλήθεια ότι ο κ. Μενουδάκος δεν δέχθηκε το πόρισμα του ΥΠΕΣ;

Πότε συνέβη η διαρροή των στοιχείων των ομογενών; Είναι αλήθεια ότι η διαρροή έγινε επί υπουργίας της κας Κεραμέως, ενώτο ΥΠΕΣ με το πόρισμά του «ρίχνει» όλες τις ευθύνες στο Διευθυντή Εκλογών, ώστε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να αποποιηθεί τιςευθύνες της;

Καταθέτουμε άμεσα στη Βουλή συμπληρωματικό αίτημα για σύγκληση της ΕπιτροπήςΘεσμών και Διαφάνειας για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης με βάση τα νέα στοιχεία»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ