Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στα διόδια Μοσχοχωρίου

Συλλαλητήριο διοργανώνει στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης η ΠΑΣΥ στο Μοσχοχώρι στο χώρο των διοδίων στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης του κλάδου. Όπως τονίζουν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου οι φτωχομεσαίοι κτηνοτρόφοι, μπροστά στην εκρηκτική κατάσταση που διαμόρφωσαν η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και οι επιλογές της τρόικας και η οποία επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, θα δώσουν δυναμική απάντηση και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ώστε να βάλουν φρένο στην άγρια αυτή πολιτική και να δώσουν προοπτική στον αγώνα τους, με την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.

– Οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν ανάπτυξη του κτηνοτροφικού τομέα, έτσι όπως συμφέρει το λαό, τη χώρα, τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και όχι τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα καρτέλ.

– Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών σε όλα τα ζωοκομικά προϊόντα. Προστασία της εγχώριας παραγωγής από αθρόες εισαγωγές και παράνομες ελληνοποιήσεις. Επιδότηση των ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής. Απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με αντικειμενική αξία έως 300.000 ευρώ, με διαγραφή των τόκων – πάγωμα πληρωμών για όσο διαρκεί η κρίση.

– Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, στα αγροτικά εφόδια, μηχανήματα, ζωοτροφές, ενέργεια.

– Αύξηση της φορολογίας στα μεγάλα εισοδήματα στο 45%. Νομιμοποίηση   και   παροχή   δωρεάν   της   υποδομής (κολόνες   ΔΕΗ)   ηλεκτροδότησης   των σταβλικών εγκαταστάσεων.

– Απόσυρση του νόμου για τους συνεταιρισμούς των μεγαλοαγροτών και τους αγροτικούς συλλόγους της υποταγής. ΕΛΓΑ αποκλειστικά δημόσιο φορέα με πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής του κεφαλαίου στο 100% των ζημιών απ’ όλους νους φυσικούς κινδύνους, κατάργηση των χαρατσιών.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ