Διαβούλευση για τον κανονισμό πρασίνου δήμου Λάρισας

Η διεύθυνση πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνει ότι στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων www.larissa-dimos.gr έχει αναρτηθεί το προσχέδιο του Κανονισμού Πρασίνου. Το προσχέδιο είναι μια «χάρτα» δεσμεύσεων, πολιτικών και ενεργειών που σχετίζονται  με το σύνολο του πρασίνου (πάρκα, δενδροστοιχίες, μικροί και μεγάλοι χώροι, πλατείες, περιαστικά πάρκα) στον αστικό και περιαστικό χώρο του διευρυμένου Δήμου Λαρισαίων.

Θεσπίζει επίσης για πρώτη φορά μια σειρά από πρόστιμα και ποινές για αυθαιρεσίες και παραβάσεις σε χώρους πρασίνου αλλά και κανόνες λειτουργίας και χρήσης αυτών.

Το προσχέδιο έχει ήδη αποσταλεί προς διαβούλευση στο Γεωτεχνικό και Εμπορικό Επιμελητήριο αλλά και στους περιβαλλοντικούς συλλόγους της πόλης ενώ μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου είναι διαθέσιμο για οποιονδήποτε πολίτη ενδιαφερθεί για παρατηρήσεις και προτάσεις. Η διαδικασία μπορεί να γίνει είτε μέσω του e-mail της υπηρεσίας prasin@larissa-dimos.gr είτε ταχυδρομικά στην διεύθυνση Γιάγκου 1, 41334.

Ο αντιδήμαρχος πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων κ. Άρης Γαλάτος τόνισε σχετικά «ότι ο Κανονισμός Πρασίνου επιδιώκει θεσμικά την βιωσιμότητα του πρασίνου και των πράσινων εκτάσεων του Δήμου Λαρισαίων, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της συμμετοχής των πολιτών στην διαδικασία της λήψης αποφάσεων για το αστικό περιβάλλον της πόλης μας. Μέσα από την δημόσια διαβούλευση του Κανονισμού Πρασίνου  στοχεύουμε σε ένα ανοιχτό παράθυρο διαλόγου  με σκοπό να πετύχουμε σταδιακά μια αυξημένη κοινωνική ευθύνη απέναντι στο πράσινο της πόλης μας» και κατέληξε σημειώνοντας «ότι οι  ιδέες και οι σκέψεις όσων συμμετέχουν στην διαβούλευση  θα ληφθούν υπόψη από την ομάδα σύνταξης του προσχεδίου και θα βοηθήσουν σημαντικά στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των περιορισμένων ανθρώπινων και οικονομικών πόρων που  έχουμε στην διάθεση μας»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ