Κ. Καραμπάτσας: Ο δήμαρχος δεν έλυσε το πρόβλημα του πλειστηριασμού

Συνέχεια στο θέμα του πλειστηριασμού δημοτικής περιουσίας που πρόκειται να διενεργηθεί για να εξοφληθεί απαίτηση πρώην νομικού συμβούλου του δήμου Λαρισαίων δίνει ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Κ. Καραμπάτσας που είχε καταθέσει και σχετική επερώτηση ανταπαντώντας στην απάντηση του γραφείου Τύπου του δήμου. Στην ανταπάντησή του ο κ. Καραμπάτσας τονίζει τα εξής;

«Απάντησε τελικά ο κ. δήμαρχος στον τύπο αποκαλύπτοντας τη θέση που θα κρατήσει στο δημοτικό συμβούλιο, όταν θα έρθει να συζητηθεί η επερώτηση που υπέβαλα για τον πλειστηριασμό δημοτικής περιουσίας. «Έβγαλαν τις κουκούλες» και οι περίφημοι «συνεργάτες του δημάρχου», που, κρυβόμενοι πίσω από την ανωνυμία, «διαρρέουν» ειδήσεις στα παραπολιτικά σχόλια των εφημερίδων, αυτοί έχουν ιδιότητα και ονοματεπώνυμο: είναι ο δήμαρχος Κ. Τζανακούλης.

Ο κ. Τζανακούλης λοιπόν, αντί να φροντίσει να ματαιώσει τον πλειστηριασμό δημοτικής περιουσίας (που μας έχει εκθέσει σαν δήμο ως αφερέγγυους πανελληνίως), μας ελέγχει «για άγονη αντιπολίτευση, για συναδελφική αλληλεγγύη και τέλος θέλει να εμφανίζεται ότι αυτός και μόνο υπερασπίζεται το ηθικό».

Και ρωτάμε με τη σειρά μας:

Α. Είναι άγονη αντιπολίτευση «η υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας»;

Είναι γεγονός ότι οικόπεδο του δήμου «βγαίνει στο σφυρί» με αποκλειστική υπαιτιότητα του κ. Τζανακούλη, επειδή αρνείται παράνομα και πεισματικά την πληρωμή της νόμιμης αποζημίωσης του πρώην δικηγόρου του δήμου μας.

Η στείρα άρνηση του δημάρχου να πληρώσει το δικηγόρο και να τον εξαναγκάσει σε σειρά δικαστικών αγώνων επαυξάνει τη δαπάνη που του οφείλει ο δήμος μας με δικαστικά έξοδα και τόκους.

Αυτού του είδους τα έξοδα θα μπορούσε να αποφύγει ο δήμος μας αν ερχόταν εξ αρχής σε συμφωνία με το δικηγόρο για καταβολή του οφειλόμενου ποσού σε δόσεις, όπως αρχικώς είχε προτείνει ο κ. Κουτσογεώργος.

Είναι δικαίωμά σου το να εξαναγκάζεις κάποιον σε δικαστικούς αγώνες και να επιβαρύνεσαι με επιπλέον έξοδα όταν πληρώνεις από την τσέπη σου, όχι όμως όταν με αυτές τις αποφάσεις σου βλάπτεις το δημόσιο συμφέρον, επιβαρύνεις το δήμο και τους Λαρισαίους πολίτες με επιπλέον χρήματα.

Ποιος λοιπόν έχει δώσει την εντολή να μην πληρωθεί ο κ. Κουτσογεώργος ακόμα και με δόσεις και ευθύνεται για διόγκωση του οφειλόμενου ποσού με δικαστικά έξοδα και τόκους. Μήπως θα πρέπει όλα αυτά τα έξοδα να καταλογιστούν σε αυτόν;

Β. Είναι συναδελφική αλληλεγγύη η διατύπωση της αλήθειας;

Διότι είναι πανθομολογούμενο στο δικηγορικό κόσμο της Λάρισας, αλλά και ανάμεσα στους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι ο δικηγόρος του δήμου Λαρισαίων κ. Κουτσογεώργος εργάστηκε με ιδιαίτερο ζήλο και υπηρέτησε για 26 χρόνια τα συμφέροντα του δήμου μας, χωρίς κάποιος να μπορεί να διατυπώσει την παραμικρή ένσταση εναντίον του. Όσες υποθέσεις του ανατέθηκαν τις χειρίστηκε άψογα, προστατεύοντας το δήμο μας και το δημόσιο συμφέρον.

Γ. Τέλος αναφέρθηκε ο κ. Τζανακούλης για το «νόμιμο και ηθικό».

Είναι γνωστό ότι η πρόσφατη διακυβέρνηση της Νέας ∆ηµοκρατίας σφραγίστηκε από τη φράση και την πρακτική «το νόµιµο είναι ηθικό».

Πιστός σ’ αυτή τη λογική και πρακτική ο κ. Τζανακούλης με τους δύο μισθούς για 10 και πλέον χρόνια, (έναν από το ΤΕΙ ως το 2010 ως καθηγητής χωρίς να εργάζεται και έναν από την αποζημίωσή του ως δήμαρχος), με τη συμμετοχή του παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια σε πάνω από 13 επιτροπές και διοικητικά συμβούλια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα οποία ακόμα δεν μας έχει πει «τι ύψους αποζημιώσεις εισέπραττε» παρουσιάζεται σήμερα όψιμος υπερασπιστής του ηθικού.

Του θυμίζουμε στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί! Τέλος τον συμβουλεύουμε να κάνει το αυτονόητο που έπραξαν τόσοι άλλοι αιρετοί προσφέροντας στο ελληνικό κράτος αυτό που ακόμα και οι Ιταλοί δήμαρχοι έκαναν: ένα μισθό!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ