Ενεργοί Πολίτες Λάρισας: Τα καταφέραμε και αυτή τη φορά

Από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1.30 μετά το μεσημέρι τρεις χιλιάδες περίπου Λαρισαίοι συνεπέστατοι στο χρόνο προσέλευσής τους στάθμευσαν τα αυτοκίνητά τους, παρέλαβαν από τη γραμματεία τις ποσότητες που παρήγγειλαν, πλήρωσαν τους παραγωγούς παίρνοντας τις νόμιμες αποδείξεις, και οδήγησαν τα οχήματά τους στα φορτηγά, όπου οι εθελοντές τοποθετούσαν τα προϊόντα στα οχήματα των συμπολιτών τους χωρίς να χρειαστεί αυτοί να βγουν από τα αυτοκίνητά τους.

Κι όλα αυτά σε μέσο χρόνο που δεν ξεπέρασε τα 10 λεπτά!

Πρόκειται για την τέταρτη δράση των Ενεργών Πολιτών μέσα σε διάστημα ενός μήνα (διανομή 130 τόνων πατάτας σε δύο δόσεις, δωρεάν διανομή 3,5 τόνων πατάτας σε κοινωνικούς και άλλους φορείς και διανομή 92 τόνων ρυζιού και αλευριού).

Τα χαρακτηριστικά της τελευταίας δράσης ήταν η μεγαλύτερη συμμετοχή εθελοντών, η καλύτερη οργάνωση των γραμματειών, η διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων μέσω πιστοποιητικών και συμφωνητικού καθώς και η πιο σωστή ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Σε όλα τα πόστα (κυκλοφορία, υποδοχή, γραμματεία, εθελοντές, φορτοεκφόρτωση, καθαριότητα) η συμπεριφορά των εθελοντών ήταν υποδειγματική.

Τα επόμενα βήματα των Ενεργών Πολιτών είναι δωρεάν διανομή 3,5 τόνων τροφίμων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, η εξέταση του αιτήματος για διανομή λαδιού, η επιλογή των προσφορών από τους πολίτες, η προώθηση των προσφορών τοπικών παραγωγών καθώς και η υλοποίηση δράσεων για την πόλη.

Πηγή: energw.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ