Γιαούρτωμα: δωρεάν προβολή ενόψει εκλογών

Γράφει η Ευαγγελία Ψαρρού

Αυτή τη φορά τα θύματα ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Ευγενία Μανωλίδου και το στέλεχος της ΝΔ Χάρης Τομπούλογλου, οι οποίοι δέχτηκαν επίθεση με γιαούρτια, κέτσαπ και μουστάρδα, σε ζαχαροπλαστείο όπου πήγαν μετά τον εκκλησιασμό της Μεγάλης Πέμπτης…

Το κακό με το γιαούρτωμα παράγινε. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη αλαζονεία κάποιοι να πιστεύουν ότι είναι πιο δημοκράτες, πιο τίμιοι, πιο σωστοί, πιο άξιοι από κάποιους άλλους, τους οποίους οι ίδιοι θεωρούν  λιγότερο δημοκράτες, τίμιους σωστούς, άξιους κλπ κλπ.

Το ότι οι πολιτικοί σε γενικές γραμμές έφεραν την Ελλάδα εδώ που είναι σήμερα, είναι αδιαμφισβήτητο. Λειτουργούσαν –και πολλοί, τρομάρα τους, ακόμα και σήμερα λειτουργούν- πάντα με γνώμονα το ατομικό και κομματικό τους συμφέρον, και άφηναν σιγά – σιγά τη χώρα ανοχύρωτη, να βυθίζεται στη διαφθορά και να κινδυνεύει, ανά πάσα στιγμή, να γίνει βορά των «θηρίων» (=αγορών), όπως γίνεται σήμερα.

Αν πραγματικά θέλουμε να τους τιμωρήσουμε, μπορούμε. Οι εκλογές βρίσκονται στην επόμενη στροφή. Εκεί θα φανεί τι πραγματικά πιστεύουμε και τι θέλουμε, και αν όλα αυτά τα πολλά τα λόγια τα μεγάλα, που λέμε σχεδόν όλοι καθημερινά, τα εννοούμε κιόλας.

Εκείνο που μάλλον δεν κατάλαβαν όσοι συνεχίζουν να γιαουρτώνουν είναι ότι τώρα πια γίνονται συμπαθείς οι γιαουρτωμένοι. Εκτός κι αν αυτός είναι ο βασικός τους σκοπός, αλλά και η δωρεάν προβολή ενόψει εκλογών…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ