ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ν.Δ. δημεύουν τις περιουσίες των Ελλήνων

Γράφει ο Αστ. Ροντούλης                                                                                                       υποψήφιος βουλευτής ΛΑΟΣ

Μπορεί να μην αρέσει στους εμπνευστές του ο χαρακτηρισμός του τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών ως «χαράτσι», αλλά μόνο έτσι μπορεί να περιγραφεί η υφαρπαγή των χρημάτων από τους Έλληνες πολίτες, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Είναι δεδομένο ότι η επιβάρυνση αυτή, σε κάθε νοικοκυριό, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως τέλος, για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχει καμιά ανταποδοτικότητα. Επιβλήθηκε οριζόντια και χωρίς διακρίσεις ένας άδικος φόρος που αφορά όλα τα ακίνητα, ακόμα και αυτά τα οποία αποτελούν στην πρώτη κατοικία μιας οικογένειας. Συνδέθηκε, δε, με την αντικειμενική αξία των ακινήτων και τα τετραγωνικά, χωρίς να ληφθούν ουσιαστικά υπόψη κοινωνικά και άλλα κριτήρια, καθόσον όλοι οι υπόχρεοι αναγκάζονται να προκαταβάλουν την οφειλή τους.

Όμως, δεν τελείωσαν τα βάσανα των ιδιοκτητών ακινήτων μόνο με το χαράτσι της ΔΕΗ, αφού ενόψει του νέου φορολογικού νομοσχεδίου ετοιμάζεται και μια νέα επιβάρυνση, αυτή της αυτοτελούς φορολόγησης των ενοικίων με συντελεστή 20%. Δηλαδή, εάν ένας μικροϊδιοκτήτης εισπράττει ενοίκια ύψους 12.000 ευρώ, θα φορολογηθεί με αυτοτελή φορολόγηση και συντελεστή 20%, καλούμενος να πληρώσει 2.400 ευρώ. Πού θα βρεθούν αυτά τα λεφτά; Ήδη, οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν απολέσει δυο με τρία ενοίκια από το περιβόητο χαράτσι ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών της ΔΕΗ. Επίσης, είναι γεγονός ότι το καλοκαίρι επίκειται αύξηση των αντικειμενικών αξιών, κάτι που θα επιφέρει αυξήσεις και σε είκοσι άλλα τέλη και φόρους που συνδέονται με την ακίνητη περιουσία, πλήττοντας βάναυσα το εισόδημα των μικροϊδιοκτητών ακινήτων.

Ο διωγμός που ετοιμάζουν οι οικονομικοί ιθύνοντες του κυβερνητικού διπόλου ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ν.Δ. κατά της ιδιοκτησίας δεν εξαιρεί καν τους ιδιοκτήτες μιας και μόνης κατοικίας, αφού μεθοδεύεται η εισαγωγή του  φόρου ιδιοκατοίκησης. Με απλά λόγια, κάποιος που με κόπους και θυσίες χρόνων κατάφερε να βάλει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του θα εξαναγκαστεί να πληρώνει ενοίκιο για το ίδιο του το σπίτι.

Βέβαια, ο άνθρωπος που αποταμίευσε τόσα χρόνια και από το υστέρημά του μπόρεσε και έκανε ένα σπίτι, δεν θα αφήσει τους κύριους υπευθύνους για την κατάντια της χώρας να προχωρήσουν ανεμπόδιστα στους νοσηρούς σχεδιασμούς τους. Με την ψήφο του θα πει όχι, τόσο στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. του Βενιζέλου, όσο και στη Ν.Δ. του Σαμαρά. Φτάνει πια! Επί δεκαετίες κοροϊδεύουν ανερυθρίαστα τον Ελληνικό λαό. Καιρός είναι, λοιπόν, να μπουν στο περιθώριο, πριν δημεύσουν τα περιουσιακά στοιχεία της μέσης ελληνικής οικογένειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ