Κ. Πουλάκης: Μηχανισμός υπέρ των επιχειρήσεων οι δήμοι

Με αφορμή τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής των υπουργών ΠΕΚΑ και Εσωτερικών όπου εξουσιοδοτούνται να αποφασίσουν πόσες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων χρειάζεται η χώρα, ποιο θα είναι το κόστος κατασκευής αυτών των Μονάδων, ποιοι θα είναι οι εξυπηρετούμενοι από τις μονάδες και  ποιο θα είναι το κόστος των ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσιών που θα παρέχουν αυτές, ο Κ. Πουλάκης περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ», έκανε την ακόλουθη δήλωση. 

«Ακόμα και στις τελευταίες ώρες  της η  κυβέρνηση φροντίζει να μετατρέψει πλήρως  την τοπική αυτοδιοίκηση σε εισπρακτικό μηχανισμό υπέρ  των επιχειρηματικών συμφερόντων  που ετοιμάζονται  να λεηλατήσουν  το δημόσιο πλούτο και τα λαϊκά εισοδήματα με τη διαχείριση των απορριμμάτων .

Με τις ρυθμίσεις για τους Φορείς Διαχείρισης Απορριμμάτων η δικομματική Κυβέρνηση  του μνημονίου,  επιχειρεί να άρει  νομοθετικά κάθε  εμπόδιο,  στο  σχέδιο της για  την παραχώρηση της  διαχείρισης απορριμμάτων  στους ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ.

Καταρρακώνουν έτσι κάθε έννοια δημόσιας διαβούλευσης και συμμετοχής των πολιτών   και των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης στα σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων  που προβλέπεται στο κοινοτικό δίκαιο.

Η κατάργηση ακόμη  και της  κατ΄ επίφαση δημοκρατικής λειτουργίας  των περιφερειακών συμβουλίων ολοκληρώθηκε   με την αναγόρευση της ολιγομελούς Εκτελεστικής Επιτροπής των Φορέων διαχείρισης σε απόλυτο άρχοντα που θα αποφασίζει την εφαρμογή των ΣΔΙΤ ερήμην  των πολιτών. Η κυβέρνηση κλείνει τον κύκλο της με την επίσημη αντίληψη της, ότι η κυβέρνηση θα διατάσει και η αυτοδιοίκηση θα υπάρχει μόνο για να επιβάλει κα να εισπράττει τα χαράτσια από τους πολίτες για να τα δίνει στους επιχειρηματίες. Μπορεί το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα  να  πέρασε στην Βουλή, αλλά τον λόγο τώρα έχουν τώρα  οι πολίτες, οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και τα περιφερειακά συμβούλια», κατέληξε ο Κ. Πουλάκης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ