Προβληματισμός για τα προγράμματα κατασκευής εργατικών κατοικιών

Τα ζητήματα που δημιουργούνται με την κατάργηση του ΟΕΚ συζήτησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του ΟΕΚ κ. Δημήτρη Σκαρίμπα και τον πρώην διευθυντή του ΟΕΚ Θεσσαλίας κ. Κώστα Τσαλαπόρτα σε συνάντηση είχαν στην έδρα της Περιφέρειας.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι υπογράφηκε και σύμβαση προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός του έργου της περίφραξης των εργατικών κατοικιών του Βελεστίνου, που ανέλαβε να υλοποιήσει η περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο. Με την εξέλιξη αυτή οι 40 δικαιούχοι των κατοικιών αυτών θα μπορέσουν σύντομα να μπουν στα σπίτια τους καθώς πλέον ολοκληρώνονται οι όποιες εργασίες είχαν απομείνει.

Ο κ. Αγοραστός έθεσε ακόμα το θέμα της ολοκλήρωσης των εργατικών κατοικιών στα Τρίκαλα όπου απομένει η σύνδεση του αποχετευτικού συστήματος με το δίκτυο του δήμου Τρικκαίων. Όπως έγινε γνωστό  μέσα στον Ιούνιο ολοκληρώνεται η διαδικασία και παραδίδονται 150 κατοικίες στους δικαιούχους.

Σε ότι αφορά τον οικισμό των 248 κατοικιών της Καρδίτσας υπήρχε πρόβλημα με τον εργολάβο και πραγματοποιήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αντικατάστασης ώστε να μπορεί πλέον να συνεχιστεί η κατασκευή και ολοκλήρωση τους.

Ο περιφερειάρχης ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών καθώς όπως ανέφερε σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον τόπο πρέπει να στεκόμαστε συμπαραστάτες στους πολίτες απαλύνοντας τους όπου είναι δυνατό από τα βάρη στα οποία εισέρχονται λόγω αυτής της πρωτοφανούς οικονομικής κατάστασης.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com