Στο σφυρί 25.000 βίλες σε όλη την Ελλάδα

Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια… η οικονομική κρίση -κι όχι ο Βοριάς- θα στα κάνει συντρίμμια, κομμάτια! Ίσως αυτό να σιγοτραγουδούσαν εκείνοι οι επιχειρηματίες, τραγουδιστές, ηθοποιοί, γιατροί και δικηγόροι, που αποφάσισαν να πουλήσουν τις βίλες τους. Στο σφυρί έχουν βγει περίπου 25 χιλιάδες πολυτελείς κατοικίες σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, η οποία αναφέρει ως πηγή τον εκπρόσωπο της κτηματομεσιτικής Sotheby’s στην Ελλάδα, Παναγιώτη Φαρμάκη…

Στα μεσιτικά γραφεία οι φάκελοι με τα ακίνητα επωνύμων φτάνουν πάντα με την ένδειξη «απαιτούμε εχεμύθεια», αποκαλύπτει το δημοσίευμα, και οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες συγκριτικά με παλαιότερες εποχές.

Η οικονομική κρίση ανάγκασε τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, που… άλλοτε επένδυαν σε αυτά, να βάλουν πωλητήριο είτε γιατί χρειάζονται άμεσα ρευστό, είτε για να τα ξεφορτωθούν λόγω εφορείας, είτε πάλι γιατί απλά αδυνατούν να τα συντηρήσουν.

Ποιος Έλληνας, όμως, μπορεί και ενδιαφέρεται να αγοράσει μια βίλα

μέσα στην οικονομική κακοτοπιά που ζούμε;

«Οι ενδιαφερόμενοι είναι συνήθως ξένοι», δήλωσε ο Π. Φαρμάκης και συμπλήρωσε ότι «οι Έλληνες δεν ενδιαφέρονται να αγοράσουν πλέον. Υπάρχουν ακίνητα που πωλούνται εδώ και τρία χρόνια».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπάρχουν 3.000 – 3.500 απούλητα εξοχικά στην Πάρο. Στην κοσμοπολίτικη Μύκονο πωλητήριο έχουν βάλει 800 – 1.500 εξοχικά, ενώ στη Σαντορίνη φτάνουν τα 1.500. Στην Κέρκυρα πωλούνται 3.000 – 4.000 πολυτελή ακίνητα.

Δυο χιλιάδες απούλητα σπίτια υπάρχουν συνολικά σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κω, ενώ στη Χαλκιδική οι αμιγώς παραθεριστικές κατοικίες που πωλούνται υπολογίζονται πως είναι γύρω στις 5.000. Τέλος, στην Κρήτη ο αριθμός των νεόδμητων εξοχικών που έβαλαν πωλητήριο υπολογίζεται περίπου στα 5.000.

Το ίδιο σκηνικό υπάρχει και εντός των τειχών της πόλης των Αθηναίων. Φιλοθέη, Ψυχικό, Κηφισιά, Εκάλη, Βουλιαγμένη, Καβούρι, Βάρκιζα, σε όλες αυτές οι περιοχές που είναι γεμάτες με μικρά ή μεγάλα “παλάτια”, πολλά από τα οποία πρόκειται για πρώτη κατοικία και όχι για εξοχική, οι ιδιοκτήτες τους αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Είτε τα κληρονόμησαν από κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο είτε τα απέκτησαν μόνοι τους, αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν όχι μόνο στη συντήρησή τους αλλά και στα ειδικά τέλη ακινήτων που καλούνται να πληρώσουν.

Πηγή: trelokouneli.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ