Χωρίς κουδούνια οι αγελάδες στις Άλπεις

«Πλήγμα» στην παράδοση των Άλπεων, αποτελεί η απόφαση αυστριακού δικαστηρίου να απαγορεύσει τα κουδούνια στις αγελάδες, διατάζοντας αγρότη να τα αφαιρέσει από τις δικές του όταν κάτοικοι παραπονέθηκαν ότι δεν μπορούσαν να κοιμηθούν. Ο ιδιοκτήτης των αγελάδων είχε νωρίτερα αρνηθεί να τα αφαιρέσει, υποστηρίζοντας ότι ήταν κομμάτι της παράδοσης και γενικά είχαν μια ηρεμιστική επίδραση…

Αλλά ο δικαστής Erich Kundegraber επισκέφθηκε το Stallhofen, μια μικρή πόλη στους πρόποδες των Άλπεων, με πληθυσμό 3.000 άτομα, και αποφάνθηκε υπέρ των γειτόνων του γεωργού.

“Δεν μπορούσαν να κοιμηθούν πια. Είχαν φτάσει στα όριά τους», ήταν η απόφαση του Δικαστηρίου που επιβεβαίωνε την απόφαση προηγούμενου δικαστηρίου όπου ο αγρότης είχε υποβάλλει έφεση.

Η απόφαση αναφέρει: «Τα βοοειδή εκτρέφονται σε αγροτική περιοχή, με διάσπαρτα κτίρια, μέσα σε περιφραγμένο λιβάδι και τα ζώα προκαλούν δυνατό θόρυβο το βράδυ, που διαταράσσει το νυχτερινό ύπνο των γειτόνων ».

Στον αγρότη θα επιβληθεί πρόστιμο εάν δεν συμμορφωθεί με την απόφαση.
Τα κουδούνια χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για να εντοπίζονται ευκολότερα τα περιπλανώμενα ζώα και για να μένουν κοντά οι αγελάδες, η μια στην άλλη σε ορεινούς βοσκότοπους.

Παραμένει ασαφές σε ποιο βαθμό η απόφαση θέτει ένα προηγούμενο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκτεταμένη αφαίρεση των κουδουνιών από τις αγελάδες σε όλη την Αυστρία.

Πηγή: SPIEGEL

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ