Clara Ma: Η νονά του “Curiosity”

H Clara Ma, μαθήτρια της έκτης τάξης Δημοτικού, από το Κάνσας, βάφτισε “Curiosity”, το Rover που προσεδαφίστηκε στον πλανήτη Άρη, κερδίζοντας σε ένα διαγωνισμό δοκιμίου το 2009. Ακολουθεί το δοκίμιο που έγραψε η Clara Ma:…

Η περιέργεια (Curiosity) είναι μια αιώνια φλόγα που καίει στο μυαλό του καθενός. Με κάνει να σηκώνομαι από το κρεβάτι το πρωί και να αναρωτιέμαι ποιες εκπλήξεις θα μου κάνει η ζωή εκείνη την ημέρα. Η περιέργεια είναι μια τόσο ισχυρή δύναμη. Χωρίς αυτή, δεν θα ήμασταν αυτό που είμαστε σήμερα. Όταν ήμουν μικρότερη, αναρωτιόμουν, «Γιατί ο ουρανός είναι μπλε;», «Γιατί τα αστέρια λάμπουν;», «Γιατί είμαι εγώ αυτή που είμαι;”, και εξακολουθώ να αναρωτιέμαι. Είχα τόσες πολλές απορίες, και η Αμερική είναι ο τόπος όπου θέλω να βρω τις απαντήσεις μου.

Η περιέργεια είναι ένα πάθος που μας οδηγεί στην καθημερινή μας ζωή. Έχουμε γίνει εξερευνητές και επιστήμονες χάρη στην ανάγκη μας να κάνουμε ερωτήσεις και να αναρωτιόμαστε. Σίγουρα, υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι και ρίσκα, αλλά παρ ‘όλα αυτά, συνεχίζουμε να αναρωτιόμαστε και να ονειρευόμαστε και να δημιουργούμε και να ελπίζουμε.

Έχουμε ανακαλύψει τόσα πολλά για τον κόσμο, αλλά και τόσο λίγα. Δεν θα μάθουμε ποτέ όλα όσα υπάρχουν για να μάθουμε, αλλά χάρη στην φλογερή περιέργειά μας, έχουμε μάθει τόσα πολλά.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ