Στο Πακιστάν, μια παλιά ελληνική μέθοδος θεραπείας

Ένα Κέντρο σπα που άνοιξε πρόσφατα στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ, διαφημίζει τις καταπληκτικές θεραπευτικές ιδιότητες ενός ορυκτού, που είναι περισσότερο γνωστό ως καρύκευμα, το αλάτι. Ο διευθύνων σύμβουλος του σπα, Sabkahat Qadeer Butt, είναι τόσο πεπεισμένος για τη φαρμακευτική του μαγεία, που δημιούργησε ολόκληρη την εγκατάσταση αποκλειστικά με αλάτι. Και όχι με οποιαδήποτε αλάτι, αλλά το ροζ αλάτι που εξορύσσεται από τους πρόποδες των Ιμαλαΐων…

Σχεδόν τα πάντα σε ένα χώρο που μοιάζει με σπηλιά είναι φτιαγμένα από τους ροζ κρυστάλλους – από τα τούβλα στους τοίχους μέχρι τα πλακάκια, είναι όλα λαξευμένα από πλάκες αλατιού. Ακόμη και τα ροζ βότσαλα του δαπέδου είναι όλα από ορυκτό αλάτι, που απορροφάται μέσω του δέρματος.

Το Πακιστάν είναι ο υπ ‘αριθμόν ένα παραγωγός του ροζ ορυκτού αλατιού στον κόσμο, σύμφωνα με το Πακιστανικό υπουργείο Πετρελαίου και Φυσικών Πόρων. Ο Butt, ο Πακιστανός επιχειρηματίας ο οποίος είναι και διευθύνων σύμβουλος της Health Care and Cure Club στο Ισλαμαμπάντ, λέει ότι χρησιμοποιήθηκαν 1.400 τόνοι αλατιού για τη δημιουργία του Κέντρου σπα.

“Εξάγουμε το αλάτι σε διάφορα μέρη του κόσμου», είπε σε συνέντευξή του. “Σκεφτήκαμε λοιπόν,« Γιατί όχι κι εδώ; “

Η ιδέα για το Κέντρο σπα προήλθε από την Τουρκία, αλλά εδώ στο Πακιστάν, λέει ο Butt, το χαμάμ είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ροζ ορυκτό αλάτι, και είναι μοναδικό.

Ο 48χρονος Butt, δήλωσε ότι τα λουτρά με αλάτι ήταν παλιά ελληνική μέθοδος θεραπείας. Ο Μέγας Αλέξανδρος πήρε φορτία αλατιού πίσω στην πατρίδα του όταν κατέκτησε τα μέρη όπου σήμερα βρίσκεται το Πακιστάν, είπε. Το αλάτι έγινε γνωστό ως λευκός χρυσός, και χρησιμοποιήθηκε ακόμη και ως νόμισμα: “Οι Έλληνες πλήρωναν τους στρατιώτες με ορυκτό αλάτι.  Ήταν βασικό τμήμα του συστήματος ανταλλαγής. “

Το ροζ ορυκτό αλάτι περιέχει 84 μέταλλα που βοηθούν στις δερματικές παθήσεις, τις άνω και κάτω αναπνευστικές λειτουργίες και, όταν συνδυάζεται με τη θερμότητα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αντιμετώπιση του πόνου, είπε ο Butt.

Στο Χόλιγουντ, τα λουτρά αλατιού χρησιμοποιούνται για τη γρήγορη απώλεια βάρους, και «Είναι επίσης καλό για την υψηλή πίεση του αίματος,” υποστήριξε ο Butt.

Περισσότερα: The Washington Post

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ