Με μπλούζες της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να ελέγχουν και να ληστέψουν αλλοδαπούς

Για τα αδικήματα της αντιποίησης αρχής, της απρόκλητης σωματικής βλάβης και της ληστείας σε βάρος δύο αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν κατηγορούνται δύο ημεδαποί στη Λάρισα οι οποίοι φορούσαν μπλούζες με τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής ενώ αναζητούνται ακόμη δύο συνεργοί τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο συλληφθέντες δήλωσαν ότι δεν είναι μέλη του κόμματος και ότι απλά φορούσαν τις μπλούζες…

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία των δυο αλλοδαπών, τις βραδινές ώρες της 17/9, οι συλληφθέντες ημεδαποί μαζί με αλλά δυο άγνωστα άτομα, τους προσέγγισαν και τους ζήτησαν να τους επιδείξουν τα χαρτιά τους, προκειμένου να διαπιστώσουν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Στη συνέχεια και ενώ οι αλλοδαποί τους απάντησαν προφορικά ότι είναι νόμιμα στη χώρα, οι τέσσερις ημεδαποί τους επιτέθηκαν απρόκλητα, τους προκάλεσαν σωματικές βλάβες και τους αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ καθώς και ένα  κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες ημεδαποί με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και παραπέμπονται στον Ανακριτή Λάρισας.

Οι δυο ημεδαποί συλληφθέντες υπέβαλαν μήνυση για ψευδή καταμήνυση σε βάρος των δυο αλλοδαπών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και αφέθησαν ελεύθεροι, προκειμένου αύριο να παρουσιαστούν στον Ανακριτή Λάρισας .  

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ