ΕΛΜΕ Λάρισας: Να γίνουν αποσπάσεις για να καλυφθούν τα κενά

Το   Δ.Σ. της  Ε.Λ.Μ.Ε.  Λάρισας  διαμαρτύρεται έντονα για τη μη πρόσληψη αναπληρωτών στα σχολεία του Ν. Λάρισας όπου υπάρχουν ακόμη διδακτικές ώρες ακάλυπτες. Όπως αναφέρει η ΕΛΜΕ ένας μήνας πέρασε από  την έναρξη του διδακτικού έτους και ακόμη στο νομό Λάρισας υπάρχουν κενά καθηγητών τεχνικών ειδικοτήτων και γενικής παιδείας.

Συγκεκριμένα υπάρχουν κενά σε διάφορες ειδικότητες όπως: κομμωτικής, αργυροχρυσοχοΐας, φυσικοθεραπευτών,  μαθηματικών, φυσικής,.

«Δυστυχώς έως και σήμερα δεν έχουν ικανοποιηθεί αιτήσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα όπως και προβλήματα υγείας.

Απαίτηση του κλάδου είναι να γίνει νέα φάση αποσπάσεων και στη συνέχεια η πρόσληψη  αναπληρωτών για να καλυφθούν τα κενά. Από την πολιτική ηγεσία στη συνάντηση με την Ο.Λ.Μ.Ε. ανακοινώθηκε ότι έχουν προβλεφθεί πιστώσεις για πρόσληψη 12.500 αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών μέχρι την έναρξη των μαθημάτων. Έχουν προσληφθεί μέχρι σήμερα  1.296 καθηγητές γενικών ειδικοτήτων, 308 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων, ( μηδέν για Ν. Λάρισας), και 898 καθηγητές Ειδικής Αγωγής. Σύνολο Α/θμια και Β/θμια 8.138 εκπαιδευτικοί.

Το ερώτημα είναι, γιατί αφού υπάρχουν οι πιστώσεις, δεν έχουν καλυφθεί τα κενά στα σχολεία.

Υπάρχουν  σχολεία με ελλείψεις εκπαιδευτικών, ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων, που δεν τα έχουν διδαχθεί οι μαθητές π.χ. όπως αργυροχρυσοχοΐας, φυσιοθεραπευτών, κομμωτικής κ.λ.π.

Ζητάμε την άμεση κάλυψη των κενών που υπάρχουν στο Ν. Λάρισας, αρχικά με απόσπαση εκπαιδευτικών και στη συνέχεια με άμεση πρόσληψη αναπληρωτών συναδέλφων», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ