Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις αύριο στη Λάρισα

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αυριανή απεργία αλλά και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία απηύθυνε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας σε  όλους τους εργατοϋπάλληλους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους.

«Πρέπει να νεκρώσουν τα πάντα. Να βουλιάξει η πόλη από τη λαϊκή διαμαρτυρία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τ. Τσιαπλές υποστηρίζοντας ότι κυβέρνηση, Ε.Ε, μεγαλοεργοδοσία καταργούν τον κατώτερο μισθό, τσακίζουν τις ΣΣΕ και ό,τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας. Επιχειρούν να απελευθερώσουν το ωράριο, να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία, να σκλαβώσουν και να περάσουν αλυσίδες στους εργαζόμενους, να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα.

Ο κ. Τσιαπλές ζήτησε να μην μείνει αμέτοχος κανένας εργαζόμενος, άνεργος, νέος, συνταξιούχος, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε όσους μέχρι τώρα δεν απεργούσαν ζητώντας τους να μπουν και αυτοί στη μάχη, ώστε η απεργία και η συγκέντρωση να δώσει ηχηρή απάντηση.

«Δεν υπάρχει εθνικό συμφέρον, εθνικοί στόχοι και εθνικές θυσίες. Η Ελλάδα ως χώρα είναι μία, αλλά δεν έχουμε όλοι τα ίδια συμφέροντα! Τα νέα βάρβαρα μέτρα, όπως και τα προηγούμενα, δεν είναι άσχημα για όλους», υποστήριξε απαιτώντας την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, την έξοδο της χώρας μας από την Ε.Ε, τη διαγραφή όλου του χρέους.

Τέλος τόνισε ότι οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, σε πολλές Ομοσπονδίες, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να υπηρετήσουν αυτόν τον αγώνα. Βρίσκονται απέναντι. Αποτελούν μια οργανωμένη γραφειοκρατία με στενούς δεσμούς με την εργοδοσία και το κράτος, που ξεπουλάνε συνειδητά τα εργατικά συμφέροντα.

ΤΟ ΝΤ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της ΑΔΕΔΥ απηύθυνε χθες ο πρόεδρος του Ν.Τ. Λάρισας Δ. Παπαποστόλου καλώντας τους δημοσίους υπαλλήλους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί αύριο στην πλατεία Ταχυδρομείου.      

«Τρόικα και κυβέρνηση, παρά την προγραμματική συμφωνία της τελευταίας και τις ρητές προεκλογικές δεσμεύσεις των τριών κομμάτων που τη στηρίζουν, ετοιμάζονται να επιβάλουν ένα ακόμη δυσβάστακτο πακέτο μέτρων

Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία οδηγούνται στη φτώχεια και την εξαθλίωση μέσα από τις άγριες περικοπές μισθών και συντάξεων, τη φορολογική λεηλασία, την αύξηση της ανεργίας και την ουσιαστικά κατάργηση του κοινωνικού κράτους», υποστήριξε ο κ. Παπαποστόλου τονίζοντας ότι τρία χρόνια τώρα κόβονται και ξανακόβονται μονομερώς μισθοί, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, ενώ το  χρέος όχι μόνο παραμένει απτόητο, αλλά αντιθέτως αυξάνεται ραγδαία και απαιτεί συνεχώς νέες και επώδυνες θυσίες από την ελληνική κοινωνία.

«Όλα τα μεγέθη της οικονομίας επιδεινώνονται, η ζήτηση μειώνεται διαρκώς, η ύφεση και η ανεργία αυξάνονται θεαματικά. Στο τέλους του χρόνου οι άνεργοι θα φτάνουν τα 2 εκατομμύρια!

Η πολιτική του μνημονίου, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης της Υγείας της Παιδείας και του Κοινωνικού Κράτους, πρέπει να ανατραπεί.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη γενική απεργία την αύριο καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Ταχυδρομείου», κατέληξε ο κ. Παπαποστόλου.

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Την αναγκαιότητα μαζικής συμμετοχής στην απεργία και στη συγκέντρωση της πλατείας Ταχυδρομείου τονίζει σε ανακοίνωσή της η Σ.Ε. Λάρισας των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η συντονιστική επιτροπή ν. Λάρισας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων καλεί όλους τους πολίτες να δώσουν βροντερό παρών και να στείλουν μήνυμα αντίστασης στη συγκυβέρνηση των προθύμων, στην τρόικα εξωτερικού και εσωτερικού για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στα νέα άδικα και αντικοινωνικά μέτρα που σχεδιάζουν σε βάρος του λαού, της κοινωνικής συνοχής αλλά και των αντοχών της κοινωνίας, αύριο στις 10.30 π.μ. στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στην πλατεία ταχυδρομείου της Λάρισας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους και αντιστεκόμαστε σε όλους εκείνους που ως σκοπό και στόχο έχουν την υποταγή του φρονήματός μας την εξαθλίωσή μας και την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας ως λαός.

Είναι ώρα να ενεργοποιηθούμε όλοι οι Έλληνες και να αντιδράσουμε δυναμικά στη λαίλαπα των νέων φοροεισπρακτικών μέτρων που προτίθεται να εφαρμόσει η τρόικα σε συνεργασία με τους συγκυβερνώντες αυτής της χώρας. Τα παιχνίδια εξουσίας πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην εξαθλίωση και στην κοινωνική απομόνωση που βιώνουν οι Έλληνες».

Πηγή: Ημερήσιος Κήρυκας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ