“Ρακωδία των σκουπιδιών” στο Σ.Μου.Θ.

Το Σ.Μου.Θ. παρουσιάζει το οικολογικό παραμύθι “Ρακωδία των Σκουπιδιών” του Κώστα Λαμπρούλη για μικρούς και μεγάλους. Mια βίδα, μια ιδέα, ένα παιχνίδι και μια μελωδία ξυπνάνε στο σκουπιδότοπο και αποφασίζουν να αντισταθούν στη γριά Λήθη. Μαζί θα τα καταφέρουν. Τη μουσική έχει συνθέσει ο Χρήστος Κτιστάκης και οι χορογραφίες είναι της Ρούλας Καραφέρη.

Το έργο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία πρώτη φορά στο Θέατρο ΑΡΓΩ στην Αθήνα για δύο θεατρικές περιόδους (2003-2004) και στη Λάρισα το 2003 για το κοινό και τα σχολεία.

Υπόθεση: Μια βίδα, ένα παιχνίδι, μια ιδέα και μια μελωδία, όλα τους πεταμένα από τους κατόχους τους, ράκη ψυχικά και κυριολεκτικά, συναντιούνται σε ένα σκουπιδότοπο όπου η γριά Λήθη καραδοκεί για να τα φυλακίσει στα παλάτια της, της καταδικάζοντάς τα έτσι να ξεχαστούν για πάντα. Ευτυχώς, όμως, τα ίδια έχουν διαφορετική γνώμη. Μέσα από αστείες καταστάσεις γεμάτες χορό και τραγούδι, αντιστέκονται σθεναρά στην απειλή που εμφανίζεται συχνά-πυκνά πάνω από τα κεφάλια τους και ξανακερδίζουν τη χαμένη τους αξία.

Θα ανακοινωθούν οι παραστάσεις για το κοινό, ενώ από τις 13 Νοεμβρίου η ομάδα θα παρουσιάζει το έργο στο χώρο των σχολείων από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10.00π.μ. Για πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με το 2410.531778 / 6943 956171 και pr@smouth.com.

Τιμές εισιτηρίων/άτομο: 5 ευρώ (κοινό/σχολεία εκτός Λάρισας), 4 ευρώ (σχολεία της πόλης).

Συντελεστές

Συγγραφέας: Κώστας Λαμπρούλης

Σκηνοθεσία: Κώστας Λαμπρούλης

Μουσική: Χρήστος Κτιστάκης

Χορογραφία: Ρούλα Καραφέρη

Σκηνικά: Ελένη Καλαμπαλίκη

Κοστούμια: Fab Jonkers

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Λιαποπούλου

Οργάνωση Παραγωγής: Σοφία Κούστα

Κρατήσεις Σχολείων: Δήμητρα Βούρδα

Ερμηνευτές: Ρούλα Καραφέρη (Βίδα), Μάχη Μακρίδου (Μελωδία), Παναγιώτης Μπάκας (Παιχνίδι), Κατερίνα Μπέκου (Ιδέα)

Σκίτσα αφίσας: Κορνήλιος Διαμαντόπουλος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ